• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Volkswagen’in sürücüsüz ve elektrikli modelini tanıtacak

Yeniakit Publisher
2017-04-13 12:26:00 -
Volkswagen’in sürücüsüz ve elektrikli modelini tanıtacak

Alman otomotiv devi Volkswagen, önümüzdeki hafta düzenlenecek Şangay Otomobil Fuarı’nda geleceğin teknolojisine ışık tutacak. Tanıtacağı ID crossover sürücüsüz ve tamamen elektrikli model ile karşımıza çıkmaya hazırlanan şirketin ismini açıklamadığı yeni aracın Tesla Model X’in en büyük rakibi olması bekleniyor.

1985 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak araçlara bir yenisi daha eklendi.

Mercedes-Benz’in üreticisi Daimler ve Japon otomobil devi Toyota’dan sonra 73 milyar dolarlık değeriyle Dünya’nın en değerli 3. Otomotiv şirketi olan Volkswagen, Şangay’da yeni sürücüsüz ve tamamen elektrikli aracını tanıtmaya hazırlanıyor.

ID ve ID Buzz modelinden sonra Volkswagen’in tanıtacağı 3. Sürücüsüz araç olan araç aynı zamanda tamamen elektrikli bir crossover olacak araç olacak.

Dört kapılı coupe bir araç ile SUV bir aracın özelliklerini bünyesinde barındıracak olan otomobil, sıfır emisyon değeriyle tamamen çevreci yapısıyla geleceğin otomobillerindeki özellikleri taşıyacak.

Tamamen otonom bir yapıya sahip olması beklenen araç, yolculardan birinin VW amblemini itmesiyle sürücüye ihtiyaç duymadan sensörler yardımıyla çalışacak. Araç çevreyi, lazer tarayıcılar, ultrasonik ve radar sensörleri ve kameralar kullanarak tanıyacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Üretimine 2020 yılında başlanması beklenen VW’in yeni aracının, her geçen gün piyasa değerini arttıran ve global anlamda en değerli 4. Otomotiv şirketi olup Volkswagen’e nefesini ensesinde hissettiren Tesla’ya rakip olması bekleniyor.
(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23