• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yabancı sınırının adı yetti! Kıymete bindiler...

Yeniakit Publisher
2017-09-22 16:00:00 - 2017-12-03 16:41:23
Yabancı sınırının adı yetti! Kıymete bindiler...

Türk futboluna kademeli bir şekilde getirilmesi planlanan yabancı sınırıyla birlikte yerli yetenekler bir anda değere bindi.

Uzun süredir futbol gündemini meşgul eden yabancı sınırı konusundaki tartışmalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da müdahil oldu ve yabancı sınırının yeniden geri getirilmesi yönünde açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar üzerine harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören kademeli bir geçiş için çalışmalara başladı.

YERLİ FUTBOLCULARIN ÜCRETLERİNDE CİDDİ BİR ARTIŞ OLACAK

Yabancı sınırı için harekete geçilmesiyle birlikte Türkiye'de ve yurt dışında oynayan Türk futbolculara olan ilgi artmaya başladı. Söz konusu futbolcuların bonservis ve yıllık ücretlerinde kısa bir süre içinde ciddi bir artışın yaşanması bekleniyor. Bu durumdan Türk futbolcuların memnun olmasına rağmen bazı taraftarlar ve yöneticiler oldukça rahatsız ve farklı bir çözüm için çalışılması gerektiğine inanıyor.

TRANSFER SAVAŞLARI YENİDEN BAŞLIYOR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye'de ve yurt dışında kariyerine devam eden tecrübeli ve genç yetenekler, şimdiden Süper Lig ekiplerinin radarına girdi. Önümüzdeki transfer döneminde yerli futbolcular için Süper Lig ekipleri arasında yeni bir savaş başlayacak. Yaşanacak bu savaşta fahiş fiyatlardan tutun da futbolcu kaçırmaya varacak olayların yaşanması, olası muhtemel eylemler arasında yer alıyor. 

İşte kısa sürede kıymete binen yerli futbolculardan bazıları:

Emre Akbaba: Aytemiz Alanyaspor'da oynayan futbolcu, Fransa kökenli olmasına rağmen Antalyaspor altyapısında yetişti. 1992 doğumlu olup, 10 numara pozisyonunda görev alıyor. Yeşil turunculu ekipte attığı estetik gollerle ve yaptığı asistlerle adından söz ettirmeyi başaran oyuncu için kulübü yüksek bir bonservis ücreti belirledi.

Deniz Türüç: Kayserispor formasıyla geçen sezon Süper Lig'de çıktığı 32 maçta 11 gol ve 11 asistlik performansla çok sayıda kulübün dikkatini çekti. Hollanda ekibi Go Ahead Eagles takımından transfer edilen oyuncu 1993 doğumlu olup, kısa sürede A Milli Takıma kadar yükselme başarısı gösterdi. Orta saha oyuncusunun yabancı sınırının gelmesiyle birlikte bonservis ücretinin 7 milyon euro seviyesine çıkması bekleniyor.

Tayfur Bingöl: Geçtiğimiz sezon Göztepe'nin Süper Lig'e çıkmasında büyük katkısı olan oyuncu, bu yıl da Göztepe'nin Süper Lig'de yakaladığı büyük çıkışta da önemli bir paya sahip. 1993 doğumlu olan oyuncu orta saha mevkisinde oynamasına rağmen Süper Lig'deki ilk 4 maçında 3 gol atma başarısı gösterdi. A Milli Takım'ın hocası Mircea Lucescu'nun da radarına girmeyi başaran oyuncu için kulübünün sene sonunda yüksek bir bonservis ücreti istemesi bekleniyor.

Ahmet Oğuz: 1993 doğumlu olan yıldız futbolcu Gençlerbirliği'nde sağ bek mevkisinde görev alıyor. Savunma ve hücum anlamında başarılı bir grafik çizen oyuncuya geçtiğimiz transfer sezonunda birçok kulüpten teklif geldi.

Serdar Gürler: Geçtiğimiz sezon Gençlerbirliği formasıyla 31 maçta 13 gol ve 3 asistlik performansla başarılı bir sezonu geride bıraktıktan sonra sonra Osmanlıspor'a transfer olan yıldız oyuncu da en çok rağbet görecek yerli oyuncular arasında gösteriliyor. 1991 doğumlu olup, orta sahanın sağında oynamaktadır.

Mehmet Umut Nayir: Ankaragücü altyapsında yetişen 1.91'lik dev santrfor, bugüne kadar Ankaragücü, Osmanlıspor, Yeni Malatyaspor ve Göztepe forması altında çok sayıda gol attı. Yabancı sınırının gelmesiyle birlikte değerine değer katacak olan oyuncu için şimdiden bazı kulüpler çalışmalara başlamış durumda.

Ömer Ali Şahiner: Konyaspor forması giyen 1992 doğumlu futbolcu orta sahanın sağında görev alıyor. Transfer dönemlerinin en çok konuşulan yerli futbolcularından biri olan yıldız futbolcu için sene sonunda Konyaspor'un yüksek bir bonservis ücreti belirlemesi bekleniyor.

Kaan Ayhan: 1994 doğumlu olan milli futbolcu Almanya 2. Lig'i ekibi Fortuna Düsseldorf'ta forma giyiyor. A Milli Takımla çıktığı Dünya Kupası Elemeleri maçlarında adından söz ettirmeyi başaran genç oyuncu, savunmada stoper mevkisinde oynamaktadır. 

Yasin Yıldırım

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23