• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yahudi terörü silahı kendine doğrulttu

Yeniakit Publisher
2015-08-03 18:39:00 -
Yahudi terörü silahı kendine doğrulttu

Batı Şeria’nın Nablus kentinde yerleşimciler tarafından yakılan evde hayatını kaybeden 18 aylık bebeğin ölümünü eleştiren İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'e atılan tehdit mesajları hakkında inceleme başlatıldı.

İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria’daki Nablus kentinde Filistinli Devabişe ailesine ait ev yasadışı yerleşimciler tarafından kundaklanmış, çıkan yangında 18 aylık Ali Devabişe hayatını kaybetmişti.
Yaşanan bu olayın ardından Facebook hesabından Arapça ve İbranice bir mesaj paylaşan İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, “Utançtan çok acı hissediyorum. Küçük bir bebeğin ölümünden dolayı, halkımın insanlığını kaybederek terörizmin yolunu seçmesinden dolayı acı hissediyorum. Onların yolu İsrail devletinin yolu değildir” diye yazmıştı.

Ancak Cumhurbaşkanı Rivlin’in bu paylaşımına yanıt veren 1000’i aşkın İsrailli Rivlin’i ‘vatan hainliği’ ile suçlamış, bazıları ise öldürmekle tehdit etmişti.

RİVLİN'İ TEHDİT EDENLER HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

İsrail polisi, Rivlin hakkında tehdit mesajları atanlar hakkında toplanan bilgilerin Cumhurbaşkanlığı görevlileri tarafından kendilerine teslim edildiğini ve inceleme başlatıldığını açıkladı. Yetkililer, incelemenin şiddete teşvik kapsamında açılıp açılmayacağı hakkında ise bilgi vermedi.
İsrail’in eski başbakanı İzak Rabin, 1995 yılında, Filistin’le imzalanan Oslo Anlaşması’nın ardından Tel Aviv'de bir ortodoks Yahudi tarafından öldürülmüştü.

'ASIL AMAÇ YAHUDİ HUKUKUNA UYGUN BİR DEVLET KURMAK'
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öte yandan, İsrailli akademisyenler 18 aylık bebeğin ölümüne neden olan terör saldırısını düzenleyenlerin amacının İsrail hükümetini devirerek Yahudi hukukuna uygun bir devlet kurmak olduğu görüşünde.
Haaretz gazetesinde yer alan habere göre İsrailli akademisyenler ayrıca, Devabişe ailesinin evini kundaklayan grubun son dönemlerde cami ve kiliselere saldırı düzenleyen gruplarla benzerlik taşıdığı görüşünde.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23