• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yalçın Akdoğan çözüm sürecini değerlendirdi

Yeniakit Publisher
2014-11-26 14:20:00 -
Yalçın Akdoğan çözüm sürecini değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Tren tekrar rayına oturmuştur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan "Tren rayına tekrar oturmuştur. Hızını, samimi şekilde yol yürüme iradesine sahip olmaları ve demokratik çözüme inanmaları belirleyecektir" diyerek çözüm sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi.

Çözüm sürecinde zorluklara rağmen sabırla yol yürümek gerektiğini vurgulayan Akdoğan, "Toplumsal umudu kırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Umudu kıran kaybeder. Dış dinamikler ve örgütün yapısı-zihniyeti işi zorlaştırıyor olabilir. Süreçte kararlılık, cesaret,samimiyet ve dürüstlük büyük önem taşıyor" dedi.

6-7 Eylül olaylarının süreci tahrip ettiğini hatırlatan Akdoğan,"Gelinen noktada hala silahı, terörü ve öldürmeyi gerekli gibi görenler habis ve hastalıklı bir zihniyeti yansıtırlar. Öldürmenin gerekçesi olamaz. Devletin yaptıkları ve yapmadıkları hep tartışma konusu olmuştur. Devlet de o günkü devlet değildir. Ne o gün devlet adına yapılan yanlışlar bugün yapılmaktadır ne de devlet hak ve özgürlükler bağlamında yapması gerekenleri yapmayan bir siyasi tutuma sahiptir" şeklinde konuştu.

Kamu düzeninin vazgeçilemez olduğuna dikkat çeken Akdoğan şöyle konuştu;

"Süreçte daha fazla ağırlık vereceğimiz iki parametre var. Birincisi, bölgedeki tüm sivil toplum örgütlerinin, kanaat önderlerinin , parti ve örgütlü yapıların daha fazla muhatap haline getirilmesidir. İkincisi, bölge halkının örgütün baskısı altında bırakılmaması ve süreci kırılgan hale getiren illegal eylemlere geçit verilmemesi için kamu düzeni konusunda ilave tedbirler ve daha etkin bir politika izlenmesidir."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23