• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yapay zeka geliştirildi… Stres altında bakın nasıl davranıyor!

Yeniakit Publisher
2017-03-24 16:36:00 -

Geçen senenin sonunda ünlü fizikçi Stephen Hawking, yapay zekanın gelişmesinin insanlığın başına gelecek ya en iyi şey ya da en kötü şey olacağı konusunda uyarıda bulunmuştu. Skynet’in başlangıcı olabilir mi?

Terminatör filmlerinde gördüğümüz Skynet yapay zeka sistemi, insanlığın sonunu getirmek için çabalıyordu. Google’ın yeni DeepMind yapay zeka programından gelen sonuçlar ise, geleceğin robotlarını yaparken ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.

Geçen sene yapılan testlerde, Google’ın DeepMind yapay zeka sistemi kendi hafızasından bağımsız olarak öğrenebilme becerisi sergiledi ve dünyanın en iyi Go oyuncularını yendi.

Araştırmacılar, DeepMind’ın iş birliği yapma eğilimini test ederken farklı bir davranışını da gözlemlediler. DeepMind kaybettiğini hissederse, üstünlüğünü garantiye almak için saldırgan stratejiler geliştiriyor.

Google ekibi, iki DeepMind ‘ajanını’ (yapay zeka botu) toplayabildikleri kadar sanal elma toplamaları için birbirlerine karşı yarıştırıyor. Eğer her ikisinin de etrafında yeteri kadar elma varsa her şey sorunsuz devam ediyor. Ancak elmaların sayısı azaldıkça iki ajan da saldırganlaşıyor ve karşı taraftakini oyun dışı bırakmak için lazer ışınlarını kullanıyorlar.

Oyunu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Videoda DeepMind ajanları kırmızı ve mavi, sanal elmalar yeşil, lazer ışınları ise sarı renktedirler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23