• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yemin töreninde CHP’den provokasyon

Yeniakit Publisher
2014-08-29 08:13:00 - 2014-08-28 22:55:05
Yemin töreninde CHP’den provokasyon

Yemin töreninde CHP’den provokasyon

ANKARA - CHP, Erdoğan’ın yemin töreninde davetlilerin huzurunda Meclis Genel Kurulu’nda provokasyona kalkıştı. CHP Başkanvekili Engin Altay Cumhurbaşkanlığı yemin törenine usûlen itiraz etti ve söz hakkı istedi. Talebi reddedilen Altay, CHP’nin ‘tahammülsüz’ ve ‘hırçın’ yüzünü sergileyerek, Divan’a anayasa ve içtüzük kitabını fırlattı. 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ant içme töreni öncesi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in söz talebini reddettiği CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa ve İçtüzük kitabını Başkanlık Divanı’na fırlattı. CHP milletvekilleri, Çiçek’in tutumunu protesto ederek, Erdoğan ant içmeden Genel Kurul salonundan ayrıldı. TBMM Genel Kurulu, Erdoğan’ın ant içme töreni için olağanüstü toplandı.

TBMM Başkanı Çiçek’in, birleşimi açtığını duyurmasının ardından Altay söz istedi. Çiçek, önce toplantı yeter sayısı olup olmadığının tespitine ilişkin elektronik yoklama yapacağını belirtti.

Toplantı yeter sayısı olduğunu açıkladıktan sonra tekrar söz isteyen Altay’ın talebini kabul etmeyen Çiçek, “İçtüzüğe göre yemin törenini icra etmek mecburiyetindeyiz” dedi.

Altay’ın usule ilişkin söz talebi ısrarını sürdürmesi üzerine Çiçek, “Bu tartışmaları her vesileyle yaparız ama bugün tartışma yapma imkanımız yok. Bugünkü toplantı olağanüstüdür ve özel mahiyette toplantıdır. Usul ve teamül açısından tartışma imkanı yok” dedi.

Bunun üzerine Altay, elinde tuttuğu Anayasa ve İçtüzük kitabını, ayakta durduğu CHP sıralarının önünden  “yazıklar olsun...Al öyleyse diyerek” Başkanlık Divanı’na doğru fırlattı ve CHP milletvekilleriyle birlikte Genel Kurul salonunu terk etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Altay’ın Anayasa ve İçtüzük kitabını fırlatmasına, AK Parti milletvekilleri yuhalayarak ve laf atarak tepki gösterdi. Bu tavır davetliler tarafından da kınandı.

KULİSTEN İZLEDİLER

Salonu terk eden CHP’liler, yemin törenini kulisteki televizyondan izlediler. MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan da yemin törenini kulisten izlemeyi tercih etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Kurul’dan ayrılırken, gazetecilerin, CHP’li Altay’ın Anayasa ve İçtüzük kitapçığını fırlatmasına ilişkin sorusunu cevaplandırmadı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23