• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni Cumhurbaşkanı için şükür ibadeti

Yeniakit Publisher
2014-10-19 20:49:00 -
Yeni Cumhurbaşkanı için şükür ibadeti

Endonezya'da binlerce insan yeni Cumhurbaşkanı için şükür ibadetinde bulundu.

Endonezya'da binlerce insan, yarınki cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni için ülke çapında şükür ibadetinde bulundu.

Edonezya'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Joko Widodo (Jokowi) yarın resmi törenle görevi Susilo Bambang Yudhoyono'dan teslim alacak. Binlerce Endonezyalı ülkede başlayacak yeni dönem öncesi bu gece şükür ibadeti yapmak için toplandı.

Endonezya'da camilerde toplananlar arasında Joko Widodo ile Cumhurbaşkanlığı Vekili olarak göreve başlayacak Yusuf Kalla da katıldı.

Camide konuşma yapan Yusuf Kalla, Endonezya'nin yeni bir döneme gireceğinin belirtirken, "Geçtiğimiz ay cumhurbaşkanlığı seçimini alnımızın akıyla kazandık. Endonezya yarın yeni bir döneme başlıyor. Bunun için burada hep beraber şükredip, ülkemizin başarısı için dualarda bulunmak amacıyla binlerce insan toplandı. İnşallah ülkemiz yeni dönemle güzel günlere ulaşacak" diye konuştu.

Endonezyalı Müslümanlar camilerde toplanıp namaz kılarken, Hristiyanlar kiliselerde, Hindu ve Budistler ise tapınaklarda buluşarak ülkenin başarısı için dualar etti, ibadetlerde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yarın gerçekleşen devir teslim töreni için başkent Cakarta'da binlerce polis şehir merkezinde kontrol noktaları kurarken, geniş güvenlik önlemleri aldı.

Endonezya'nın 7. Cumhurbaşkanını belirlemek için Temmuz ayında yapılan seçimi, oyların yüzde 53'ünü alan Joko Widodo kazanmış, ancak rakibi Prabowo Subianto seçimlerde hile yapıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme süreci 2 hafta sürerken, Anayasa Mahkemesinin Joko Widodo'yu haklı bulmasıyla, Widodo cumhurbaşkanlığını ilan etmişti.

Cumhurbaşkanlığı binasında gerçekleşecek devir teslim töreninde, Joko Widodo yemin ederek görevi teslim alacak.

AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23