• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yetkililer, Arjin’in çığlığını duydu

Yeniakit Publisher
2017-05-25 17:14:06 -
Yetkililer, Arjin’in çığlığını duydu

Akciğer yetmezliği ile kistik fibrozis hastalığı olan 2 yaşındaki Arjin Nehir Özbey’ı, Şırnak Valiliği Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Hasan Güngen ile Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Esra Şahin evinde ziyaret etti.

SYDV İl Müdürü Hasan Güngen, Şırnak Devlet hastanesi Başhekimi Esra Şahin, Başhemşire Sevinç Özdemir Çetinkaya ile çocuk doktoru Şeyhmus Tekin ile birlikte, akciğer yetmezliği ile kistik fibrozis hastalığı olan 2 yaşındaki Arjin Nehir Özbey’ı evinde ziyaret ederek, sıkıntı ve taleplerini dinledi. Anne Leyla Özbey, “Maddi durumumuz iyi değil. Bu yüzden bu rutubetli evde kalmak zorundayız. Arjin için daha yaşanılır bir eve taşınmak istiyoruz. Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Güngen, Devlet Hastanesi Başhekimi Esra Şahin ve doktorlar bu gün Arjin’i ziyaret ettiler. Sağ olsunlar doktorlar kızımın sağlığı ile ilgili yakından ilgilenecekler. Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Güngen’de maddi olarak her türlü desteği vereceklerini söylediler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

SYDV Müdürü Hasan Güngen, “2 yaşındaki Arjin Nehir Özbey’a geçmiş olsun. Maddi durumları iyi olmadığı için bizde imkanlarımız dahilinde aileye yardımcı olacağız. Gıda ve nakdi yardımda bulunacağız. Bundan sonrada bir sorun ve sıkıntıları olduğu durumunda bize başvurmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Esra Şahin ise, “2 yaşındaki Arjin Nehir Özbey çok özel bir çocuktur. Şırnak’ta Kistik Fibrozis hastalığı olan tek vakamızdır. Biz elimizden gelen bütün imkanları seferber edeceğiz Arjin için. Ama öncelikle bu rutubetli evden çıkması ve daha rahat bir eve yerleşmesi lazım. Çünkü Akciğer yetmezliği ile Kistik Fibrozis hastalığı olan insanların rutubetli ortamlarda olamamaları gerekli. Hastanemizin çocuk doktoru Şeyhmus Tekin’in takip ettiği bir hastamızdır. Doktorumuz da Arjin Nehir’i evinde yaşadığı ortamı gördü. Bundan sonrada hep yakından takipçisi olacaklardır. Arjin Nehir Özbey’a tekrar geçmiş olsun” ifadelerinde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23