• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yılmaz: Kaliteli bir eğitim daimi ve değişmez hedefimizdir

Yeniakit Publisher
2017-05-31 09:59:57 -
Yılmaz: Kaliteli bir eğitim daimi ve değişmez hedefimizdir

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Kaliteli bir eğitim ve fırsat eşitliğini sağlamak bizim daimi ve değişmez hedefimizdir" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın, Çankaya Köşkü'nde 81 ilden gelen öğretmenler onuruna verdiği iftarda yaptığı konuşmada, rahmet, bereket ve mağfiret ayı ramazanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Ramazanın, muhabbet ayı olduğunu, bereketi kendinden geldiğini söyleyen Yılmaz, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan ramazan ayında gönüller inşa edersek ramazan amacına ulaşır, her mevsim bahara döner. Bu iklim ülkemizin birlik ve beraberliğini güçlendirecektir, kardeşliğimizi daim kılacaktır. Amacımız, ramazanda sadece oruç tutmaktan ziyade ramazanın manevi iklimine tutunabilmek olmalıdır. Hikmeti büyük ramazan ayının ülkemize huzur ve barış getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin, medeniyet inşa edilen nesli yetiştirdiğini belirten Yılmaz, ülkelerin geleceğinin, iyi eğitim alan, nitelikli insan gücüne bağlı olduğuna dikkati çekti.

Yılmaz, Türkiye'yi zengin, güçlü ve mutlu insanların yurdu yapmanın, insanları en yüksek insani gelişmişlik seviyesine çıkarmanın ancak eğitimle mümkün olabileceğini vurgulayarak, "Eğitim ailesi olarak bize teslim edilen evlatlarımızı hayata hazır, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlerle donatıyoruz. Kaliteli bir eğitim ve fırsat eşitliğini sağlamak bizim daimi ve değişmez hedefimizdir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin fikri, vicdanı, irfanı hür olmasını, öğrenmeyi öğrenmesini, bilim ve teknolojide geleceğe yön vermesini, özgüven içinde yeteneklerine ve eğitimlerine uygun eğitim almasını istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eğitim sisteminde maddi değerleri vermenin önemine işaret eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten maddi değerleri veriyoruz ki bugün Türkiye'nin milli geliri 860 milyar dolarsa, bu milli geliri oluşturanlar bizim milli eğitimimizden geçen işçiler, mühendisler, yöneticilerdir. Maddi değerlerin yanında manevi değerleri de veriyoruz. Sokakta bulduğu altını sahibine teslim eden öğrencilerimiz var. Manevi değerler eksik olsa bu yapılmaz."

"Eğitimimizden hiçbir kaygımız yok"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde yaşa bakmaksızın ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite dahil herkesin vatanına, bayrağına sahip çıktığını dile getiren Yılmaz, "Bizim eğitimimizden hiçbir kaygımız yok, yarınımız çok daha iyi olacaktır." dedi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Biz, bize teslim edilen evlatlarımızı sadece bugüne değil gelecek asra yönelik yetiştirmek istiyoruz. Çok mesafe aldık ancak daha yapılması gerekenleri de biliyoruz. İnşallah öğretmen ailemizle, eğitim ailemizle birlikte yarınımızı çok daha iyi yapacağız. Sayın Başbakanım, siz geçen yıl bu göreve başlar başlamaz bize talimat verdiniz. Eğitimin kalitesini artırmak öncelikli görevimizdir, bunun için ikili eğitimi kaldıracağız, okul öncesi eğitimi aşamalı olarak zorunlu hale getireceğiz, bir de dil eğitimini de mutlaka ağırlıklı hale getirelim ki bizim okullarımızı bitirenlerin bir daha dil problemi olmasın. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz hedefler bunlar olacaktır. İnanıyoruz ki ülkemizin mazisinden çok daha parlak bir gelecek Türkiye'yi beklemektedir. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin."

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23