• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zafer kutlamasında CHP saygısızlığı

Yeniakit Publisher
2014-08-31 08:16:00 - 2014-08-30 22:32:30
Zafer kutlamasında CHP saygısızlığı

30 Ağustos Zafer Bayramı bütün yurtta ve dış temsilciliklerde coşkuyla kutlanırken, Ankara’daki törenlerde yine CHP saygısızlığı yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKM’deki geçit töreni sırasında halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın elini sıkmadı. Kılıçdaroğlu programında yer almasına rağmen Çankaya Köşkü’ndeki törene ise katılmadı.

AKİT / ANKARA  - 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlandı. Ankara’da ilk tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başladı. Anıtkabir’de protokoldeki tek olmayan isim MHP lideri Bahçeli’ydi. Çankaya Köşkü’ndeki törene ise programında olmasına rağmen CHP lideri Kılıçdaroğlu katılmadı. Daha sonra AKM’deki geçit törenine geçildi. Protokol tribününde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında soğuk rüzgarlar esti.

TÖRENLER ANITKABİR’DE BAŞLADI

Ankara’da ilk tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başladı. Törene; Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, yüksek yargı kurumu başkanları, bakanlar kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanını katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Atatürk’ün mozolesine, üzerinde ay yıldız motifleri bulunan çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ KATILMADI

Erdoğan, Anıtkabir’deki törenin ardından Çankaya Köşkü’ne geçti. Devlet erkanı ve diğer davetliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebriklerini sundular. Türkiye’de görev yapan büyükelçiler ve yabancı misyon şefleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem göreve başlamasından dolayı ‘hayırlı olsun’ dileklerini ilettiler hem de Zafer Bayramı’nı kutladılar. Her rütbeden asker, askeri öğrenci temsilcileri ile Genelkurmay Başkanlığı’ndan bazı sivil personel de törene katılarak, Erdoğan’a tebriklerini iletti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlük programında yer almasına rağmen törene katılmadı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Dumlupınar’da olması nedeniyle katılmadı. Ayrıca, CHP ve MHP milletvekillerinin de katılmadığı belirtildi.

KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN’IN ELİNİ SIKMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü’ndeki kabulün ardından Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) geçit törenine katıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, burada yapılan törene katıldı. Başbakan Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu tokalaştıktan sonra yerlerine oturdular. Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel, üstü açık araba asker ve törene katılan vatandaşları selamladı. Erdoğan ve Özel, daha sonra geçit törenini izlemek için yerlerine gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan geldiğinde TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın elini sıktı. Erdoğan,  Davutoğlu’nun yanında oturan Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmak için bir hamle yaptı ama Kılıçdaroğlu’ndan karşılık gelmeyince ani bir kararla Cumhurbaşkanı da vazgeçti.

ASKERİ BİRLİKLERİN GEÇİŞİ İLGİ İLE İZLENDİ

Törende, askeri bandonun yanı sıra askerleri birliklerin, tankların, süvarilerin geçişi izlendi. Erdoğan, geçit törenini sonuna kadar ayakta izledi. Sancakların geçişini ise tüm izleyiciler ve protokol ayakta selamladı. Törende Kurtuluş Savaşı, Kore ve Çanakkale şehitlerini temsilen o günkü teçhizatları canlandıran takımın geçişi ile dünyanın ilk ve en eski askeri bandosu olan mehteran takımının geçişi ilgiyle izlendi. Helikopterlerin, F-16 ve F-4 Fantom uçaklarının gösteri uçuşunun ardından Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi ekibi “Türk Yıldızları”nın gösteri uçuşu izleyenlerin büyük ilgisiyle karşılandı. Gösteri uçuşundan sonra AKM’deki törenler son buldu.

İstanbul ve bütün yurtta coşkulu kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü kutlamaları çerçevesinde İstanbul’da Vatan Caddesi’nde de resmi geçit töreni yapıldı.

Tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın tören aracının üzerinden vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Vali Mutlu, “Herkesin Zafer Bayramı kutlu olsun” diyerek. araçtan halkı selamladı.

Tören, kara, deniz ve hava kuvvetlerinin oluşturduğu karma bando eşliğinde motorlu ve yaya birliklerinin geçişi ile hava araçlarının gösteri uçuşlarıyla tamamlandı.

İstanbullular, Vatan Caddesi’ndeki resmi geçit törenini coşkuyla izledi.     

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Van, Hakkari, Bitlis vev Muş’ta da törenlerle kutlandı. Hakkari’de, belediye başkanı Dilek Hatipoğlu’nun katılmadığı kutlamalarda, alanda bulunan kurum çelengi anıta sunulmadı.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23