• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zaman'dan itiraf: Fuat Avni troll'ü sadist bir psikopattır!

Yeniakit Publisher
2014-09-22 20:46:00 -
Zaman'dan itiraf: Fuat Avni troll'ü sadist bir psikopattır!

Paralel İhanet Çetesi'nin sözcülüğüne soyunan Zaman gazetesinde bugün yer alan bir haber ile "Pensilvanya trolleri"nin psikopat olduğu itirafı edildi.

Sahte hesaplarla Twitter'ı saran 'troller' ile ilgili Kanada’da yapılan bir araştırmayı haber yapan Zaman gazetesi adeta kendi kalesine gol attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kelepçeleyemeyince internette 'troll' kovalamaya kadar düşen Pensilvanya sermayeli örgüt oysa “troll” işini en iyi bilen şebeke olarak biliniyor.

'ALDANMIŞ RUHLAR' DA PSİKOPAT

Dershane süreci ile başlayan ardından Paralel İhanet Çetesi destekçisi medya tarafından Fetullah Gülen sempatizanlarının fenomeni ilan edilen "Fuat Avni" isimli 'paralel troll' başta olmak üzere sosyal medyada isimsiz, kişiliksiz, sahte hesaplarla ülke çıkarlarına saldıran Gülen örgütü, Zaman’daki haberle başta Fuat Avni olmak üzere tüm “paralel trollleri”ne narsist ve psikopat demiş oldu.

İşte Zaman'da yayınlanan o haber:

Özellikle Twitter’da karşılaşılan internet troll’lerinin çeşitli başlıklar altında yaptıkları her yorum gözden geçirildi. Birçoğunda önemli derecede davranış bozukluğuna rastlandı.

Kanadalı bilim insanları, internet kullanıcıları üzerinde bir araştırma yaptı. İlginç verilerin elde edildiği araştırmanın sonucuna göre; internet troll’leri narsizm, psikopati ve sadizm gibi psikiyatrik hastalıklarda görülen davranış bozukluklarına sahip. Troll, bulunduğu sosyal medya ve diğer forum sitelerinde insanların düşünce, inanç ve kişisel özelikleriyle karşısındakini rahatsız edecek şekilde yorum yapan ve cevap yazan kişilere deniyor. Özellikle Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerinde sıkça karşılaşılan internet troll’leri, herhangi bir konuda yapılan tartışmaları sabote etmek veya kasıtlı olarak farklı alanlara çekmeye çalışmakla biliniyor. Dijital olarak yayınlanan ve insan davranışları konusunda dünya genelinde saygın profesörlerin çalışmalarının yer aldığı ‘Kişilik ve Bireysel Farklılıklar’ dergisinin son sayısında yer alan makale, bin 200 gönüllü internet kullanıcısı üzerinde yapılan araştırmanın sonucundan söz ediyor.

Araştırmayı yapan Kanadalı üç bilim insanı, sıradan internet kullanıcıları ve internet troll’lerinin çeşitli başlıklar altında yaptıkları her yorumu gözden geçirdi. Dergide “Troll’ler sadece eğlence peşinde” başlığıyla yayınlanan araştırma sonucunda, troll’lüğü ‘en sevilen internet aktivitesi’ olarak görenlerin birçoğunda önemli derecede davranış bozukluğuna rastlandı. Söz konusu davranış bozukluklarını ‘kişiliğin kara dörtlüsü’ (Dark Tetrad) olarak adlandıran akademisyenler, bunları, narsizm (kişinin kendine âşık olması), makyavelizm (amaca giden her yol mübahtır anlayışı), psikopati (empati, pişmanlık ve suçluluk duygularının olmadığı kişilik bozukluğu) ve sadizm (başkalarına acı çektirmekten zevk almak) olarak sıralandırdı. Makaleye göre internet troll’leri, karşısındakini mutsuz etmekten zevk alıyor. Sadist kişiliğe sahip bireyler olarak sadece eğlence arayışındalar ve internet onların oyun sahası. Uzmanlar, karşısındakinden karşılık almak amacıyla ağır ifadeler yazmaktan kaçınmayan troll’lere karşı yapılacak en iyi şeyin, onları dikkate almamak olduğunu ifade ediyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23