• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zaman’ın ‘tanık’ tedirginliği

Yeniakit Publisher
2014-07-23 12:43:00 -
Zaman’ın ‘tanık’ tedirginliği

Paralel devlet yapılanmasının sözcüsü olduğu iddia edilen Zaman Gazetesi; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından paralel devlet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada gizli olarak ismi geçen savcı ve tanıkları hedef gösterdi.

MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL - Fetullah Gülen, Latif Erdoğan ve Prof. Dr.Ahmet Keleş hakkında, soruşturmada tanık sıfatıyla ifade verdiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu. Cemaat içerisinde 25 yıl kalan, ancak ihanetlere şahitlik ederek ayrılan ve örgütü medyaya yaptığı açıklamalarla deşifre eden Prof. Dr. Ahmet Keleş, “Madem kendilerinden eminseler rahat olsunlar bir şey çıkmayacak. Eğer rahat değillerse bu bizim iddialarımızı doğruluyor. Bir sıkıntı olduğu ortada zaten” dedi. Gülen’le 40 yıl birlikte çalıştıktan sonra ayrılan yazarımız Latif Erdoğan ise, “Gizlilik ebed müddet devam edecek değil, soruşturma süreci gizli. O açıdan da, avukatların yaptığı hukuk dışı hatta insanlık dışı bir hareket” dedi.

‘PARALEL AJANLAR ADLİYEDE’

Avukat Müşir Deliduman, gizli yürütülmesi gereken bir soruşturmanın UYAP sistemine işlenip işlenmemesi bir suç oluşturmayacağını belirterek, “Bu tür haberler 17 Aralık’ta olduğu gibi algı oluşturmaya yönelik eylemlerdir. Bu bir tedirginliktir. Tedirginlikle birlikte soruşturmayı yönlendirmeye çalışarak suç işliyorlar. Savcılar ve tanıklar hakkında suç duyurusunda bulunmak suçtur. Aslında burada hakkı yanlış kullanan ihbarcılar, müştekiler, Fetullah Gülen’in avukatları suç işlemiş oluyorlar. Paralel yapının elemanları, ajanları adliyenin en kılcal damarlarına kadar girmişler ki savcılığın UYAP’a girdiği kayıtlarını bilecek düzeydeler” dedi.

 
Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23