• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Beşiktaş farkı, Başakşehir gerçeği!..

26 Nisan 2017
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

Beşiktaş’ın Adanaspor karşısındaki galibiyetini tebrik ederiz. Futbolumuza tarafsız bir yaklaşım içinde olmamız bir yana, tebriğin en önemli nedeni şampiyonluk yolunda en yakın rakibinizin puan kaybettiği haftada Kartal’ın kazanmış olması. Adanaspor’u yendiğinizde, yedi puan farkı yakalayacaksınız. Konuk ekibin ligdeki durumu, siyah-beyazlılar için maçın kolay geçmesi anlamına geliyordu. Topun yuvarlak oluşu, maç oynanmadan kazanılmıyor gerçeği ile birleşiğinde, Beşiktaş’ın haftayı üç puanla kapatmasını daha da anlamlaştırdı... 

‘BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLUR MU?’ 

İki ekip düşünün birisi (Beşiktaş) mutlaka kazanması gerekirken, diğer ekip (Adanaspor) kaybetmenin kendisi için risk taşımayacağı rahatlığı ile sahaya çıkıyor. İşte bu mücadelenin içinde yer alan takımlar, mücadele ve gole bağlı olarak heyecanlı bir mücadele sergiledi. Beklentinin üzerine çıktıkları için her iki takımı da kutlamak gerek. Şimdilerde futbolseverin kafasında cevabı aranan ‘Beşiktaş şampiyon olur mu?’ sorusu var. Kadro zenginliği ve kalitesine bağlı olarak Kartal’ın mücadeleci bir yapısı var. En yakın rakibi Başakşehir’in ise içine düştüğü durum ortada. Öyle ise, böyle bir lige siyah-beyaz bir gömlek fazla. ‘Şampiyon’ kelimesini ‘Beşiktaş’ isminin önüne koyarsak, abartmış olmayız sanırım...

VOLKAN 1, YALÇIN VE UFUK’A 5, YETER Mİ?

Düne kadar adı ‘Süper Ligin güzide takımı’ olarak anılan takım, Rize’de yapacağını yaptı ve bize, ‘Başakşehir’de neler oluyor?’ koca bir soru işareti ile muhatap kıldı! Ne demek tartışmak, ne demek kavga gürültü, ne demek yumruklar havada uçuştu! Sadece Başakşehirliler değil, tüm futbol sever yaşananlar karşısında şaşkın,  bir o kadar rahatsız. Çaykur Rize maçı sonrasında gazetecilerin darp edilmesi olayı kabullenir bir durum değil. Kulüp, olaylara karıştığı gerekçesiyle Yalçın ve Ufuk’u kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Bu iki oyuncu ile birlikte kavganın içinde yer alan Volkan Babacan saldırı, Emre Belözoğlu ise sportmenliğe aykırı hareket ettiği için tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildiği bildirildi. PFDK’dan çıkan sonuç; Volkan’a 1, Yalçın ve Ufuk’a 5 maç ceza. Emre’ye ise para cezası. Bu cezaların kimsenin gölünü rahatlatamayacağı kesin! Neden? Rize’de yaşananlar olaylara bakıldığında Kulüp Başkanı Gümüşdağ’ın açıklamalarında altını çizdiği ‘Etik değerler ve insana saygı önceliğimizin, şartlar ne oursa olsun, nasıl bir provokasyonla karşılaşırsa karşılaşalım, hiçbir şart altında ikinci plana atılmaması gerekliliği esastır’ gerçeği ile hareket edilmesi gerekmekte. Ama nerede? Olayların boyutu, Başakşehir Başkanını Gümüşdağ’ı özür diletecek duruma getiriyor ise, bugüne kadar örnek gösterilen kulübün ve yeteri kadar yıpranan futbolumuzun daha fazla ‘yıkıntıya’ uğramaması adına, kavganın içinde yere alan, futbolcu, taraftar, idareci, görevli, basın mensubu her kim var ise, şimdi asıl cezayı kesecek olan kurum Başakşehir!..

G.SARAY VE F.BAHÇE’DEN KELÂM OLMAZ

Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesiyle ilgili bir iki ‘kelâm’ yapalım desek inanın başarılı olamayız. Çünkü, kelâm ancak sözün-kelimeye ilmi bir mana kazandırmakla mümkün olur. Bu karşılaşmayla ilgili illaki bir iki söz söylemek gerekiyor ise, konuk Fenerbahçe’nin maçın uzatma dakikalarında bulduğu gol derim. Peki, sahada futbol olmadığına göre, futbolun unutulduğu dakikalarda neler yaşandı? TT Arena tribünlerinden kaleci Volkan Demirel’e maç boyunca tepki gösteren bir kısım sarı-kırmızılı fanatikler. Futbolu ikinci plana atılması, futbol terörünün hortlaması manasına gelir. Olaylar sadece maç esnasında mı? Değil! Fenerbahçe taraftarlarını taşıyan bazı otobüslerin camlarının kırıldığını gözlemledik. Tuzla buz olan camlar neden kırılır ki? Maç başlamamış, karşıt görüşlü taraftarlardan saldırı yok. İnsan düşünüyor da ‘Kamu malı (İETT) otobüslerin son model olması, klima problemi yaşanmadığı manasını geldiğine göre geriye ne kalıyor, maça gidenler seyirci değil, olsa olsa bunlar futbol teröristidir. Ortaya çıkan çirkin tablo, altı yıl aradan sonra deplasman yasağını kaldıran anlayışın eseridir. Diğer merakım, Rize-Başakşehir maçı sonrasındaki olaylara karışanlar için ‘6222 Sayılı Sporda Şiddete Dair Kanun ve Türk Ceza Kanunu’ hükümlerine göre açılan soruşturmanın bir benzerinin, Galatasaray-Fenerbahçe maçının öncesi ve esnasında yaşanan olaylar için başlatılıp başlatılmadığı!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23