• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Niyet ettim zayıflamaya

01 Mayıs 2016
A


Ali Akben İletişim:

Mevsimi geldi. Yine insanlarımız forma girmek ve üzerindeki fazlalıkları atmak için olmadık işler yapmaya başladı. Beklentileri ise çok büyük. Ye, iç, yat ve zayıfla. Evet beklenti aynen bu.

Magazin basınında bol bol pompalanan da bu. İnsan yapısını hücrelerin çalışma düzenini bilen birisi olarak bu ütopyanın dışında olmamız gerekir. Yoksa Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan oluveririz.

Her hayırlı işte daha başlamadan nasıl niyet ediyorsak, zayıflamaya ve forma girmeye de niyetle başlamalıyız. Ameller niyetlerimize göre şekil bulur.

Niyet ile işe başlandığında, sonuçlarının yüz güldürmesi için sarf edilen gayrette daha fedakâr oluyor insan. Çünkü niyet ederek doku ve organlarımıza bir mesaj yolluyoruz. Beynimizdeki açlık ve tokluk merkezine hizaya gel komutu gönderiyoruz.

Hücrelerimize de aynı komutla  aldığı gıdaları harcamasının önünü açıyoruz. Niyette başka hikmetler de olmalı. Bir hayvanı keserken ki niyetimiz, ya da evlilikte nikah akdi niyeti gibi niyetlerden de biliyoruz ki, insanların gayreti niyetleri ile artabiliyor.

Kelimelerin anlamlarının ötesinde birer enerji gücünün de var olduğunu biliriz. Dualarımızda seçilen kelimelerle enerjimiz artarken, bedduada seçilen kelimelerle de kilitleniriz.

Halk arasında iki söz bir büyü olur denir. Olumlu kelimelerden müteşekkil cümlelere biz kelam-ı kibar deriz. Zayıflamak isteyen dostlar da niyetlerine kelam-ı kibar cümlelerle başlasın.

Ramazan iklimine girdiğimiz şu günlerde üzerimizdeki fazlalıkları atmak isteyenlerimiz niyetle işe başladıklarında kârlı çıkarlar. Demedi demeyin.

Kilo sorunu ile gelen hastalarıma önce niyet edin dediğimde şaşkınlıklarını gözlüyor olmama rağmen, böyle önemli bir meselenin niyetsiz olmayacağı gerçeğini öncelikli olarak aktararak işe başlıyorum.

Sonrası malum. Ama ağzımızdan girenleri sansürlemeden de mümkün olmuyor. Adımlarımızı  artırmamız gerekiyor. Kararlı tutarlı olmalıyız. Sabır silahı ile de teçhiz edilmeliyiz.

Dengeli ve ölçülü beslenmeye dikkat ederken Efendimizin (SAV) sünnetine de riayet edersek meselenin çözümüne doğru yol almış oluruz. Acıkmadan yememek. Tam doymadan da sofradan kalkmak. Zor ama şart.

Moda olarak satılan sık yeme tavsiyesinde, yaptığımız en büyük hata ölçünün kaçması. Ölçüyü kaçırdığımız her durumda adım sayımız da artırılmalı.

Moda diyetlerin hiç birine itibar etmeyelim. Diyet adı altında satılan gıdaların büyük çoğunluğunun ticari tuzak olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.

Mevsime uygun salata, yoğurt, yumurta, et, peynir, süt ve suyu diyetimizde çoğaltırken, tuz, şeker, un, hamur ve rafine işlenmiş gıdalardan uzak durmaya çalışalım.   

Nebati ve bitkisel yağlardan uzaklaşalım. Bol hareket ve bol yürüyüşlerle işleyen demir olarak paslanmayalım. Stres ve gerilim üreten ortamları muhabbet ve mutluluk üreten ortamlarla değiştirelim. Kendimizle ve çevremizle barışarak manevi dinamiklerimizi güçlendirelim. Buralarda niyet ettiğimiz gibi dik durabilirsek sağlıklı zayıflamamız mümkün olur.

Yoksa, Allah korusun zayıflayalım derken sağlığımızdan hatta canımızdan olabiliriz. Örnek mi? Maalesef sık sık haber konusu oluyor zaten.

LAİKLİK ÜZERİNE KOPARILAN FIRTINA

Mal bulmuş mağribiler yine boy gösterip beden dilleri ile efelik taslamaya başladılar. Beyler, köprünün altından çok sular aktı. Artık eski Türkiye’de değiliz. Ülkemiz az da olsa özgürlük, demokrasi gibi kavramlarda mesafe katetti. 

Bu ve benzeri tartışmalardan artık size ekmek yok. Bor’un pazarı çoktan geçti. İçinde bulunduğumuz gemi hepimizi taşıyor. Sağını solunu tırtıklayarak biraz daha su alırsa hepimiz birlikte batarız.

Aklımızı başımıza alalım. İçerden ve dışardan düşmanlar da eskisi gibi kendini gizleme ihtiyacı hissetmiyor. Onların ekmeğine yağ sürecek tutum ve davranışlar yerine, yarınlarımıza bakalım. Birlikten  doğacak kuvvet ile yapılacak daha çok işimiz var. İşimize bakalım. Bugünlük de bu kadar.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23