• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Yarı açık cezaevi

23 Temmuz 2017
A


Ali Akben İletişim:

Ortada bir devlet yok. Millet de bırakılmamış. Koskoca Filistin topraklarından kala kala üç beş yarı açık cezaevi kalmış. 1946’dan bu güne Filistin haritasına Google’dan bakarak bizzat görmenizi teklif ediyorum. Görün ki, zulmün nerelere kadar geldiğini daha iyi anlayın.

Mayıs ayında Mescid-i Aksa’ya ikinci ziyaretim oldu.

On beş yıl önce de gitmiştim. O zaman ilk gidişim olduğu için hayalimde kurguladığım devleti arayarak geçmişti ziyaretim. Sonunda devleti bulamasam da bugüne göre daha diri ve canlı bir halk görmüş ve yarınlar için umutlanmıştım.

Şımartılarak insanlıktan çıkartılmış İsrail yönetiminin tüm dünyanın gözünün içine bakarak uyguladığı ölçüsüz insafsız iz’ansız TERÖR sayesinde bugün FİLİSTİN diyebileceğimiz bir belde kalmamış.

Öbek öbek bırakılan topraklar yarı açık hapishane haline getirilerek her türlü kötü muameleye rağmen hâlâ yaşayan insanlar buralarda toplanmış.

Ne hak, ne hukuk, ne de insanlık arama. Çünkü hiç biri de yok.

Sadece acı, zulüm ve sorgusuz ölçüsüz TERÖR var.

Zavallı insanların gözlerinin feri gitmiş. Yaşama umutları tükenmiş.

Zulüm etmekle görevli memurlarının benim de gözlemlediğim uygulamalarından birinin canlı şahidiyim. 

Halil kentinde kutsal mekânın çıkışında şahit olduğum olay şöyle; “İki Filistinli genç ellerinde kahveyi yudumlayarak mescide doğru yürüyordu. Üç İsrailli terörist sert bir eda ile ellerini havaya kaldırmalarını söyledi ve silahlarına da mermiyi verdi. Çocuklar neye uğradığını anlamadan eller havada ayaklar ayrık vaziyette emirler doğrultusunda külotlarına kadar meydanda soyunarak bekletildi. İsimleri üzerinden araştırılırken bu halde 15-20 dakika bekletildi. Sonunda gençlere müsaade edildi. Gençler bize doğru yürürken ben dayanamadım. Gayri ihtiyari SABIR SABIR diye bağırdım. O alçak teröristlerin bana bakışlarını unutmam mümkün değil.

Ayrılacağımız gün Aksa Mescidinin çıkışında genç bir kızımızı şehit ettiklerini öğrenmiştim. 

Yani İsrail’de terörist askerler her yerde ve her zeminde buldukları Müslümanları öldürmek için bahane peşinde. 

En küçük bir kıvılcımı alevlendirerek bir Müslümanı katledebiliyorlar. 

Korkunun ecele faydasının olmadığı evrensel bir gerçeklik.

Müdahale edemedikleri bir tek Mescid-i Aksa kalmıştı. Orada bulunduğum günlerde mescid ve çevresindeki hareketlilik benim çok dikkatimi çekmişti. Etraftaki meşrutalar görevli ajanlarla doldurulmuş ve meydanda silah talimi yapıyorlardı.

Bahane aradıkları her durumlarından belli olan bu teröristler bu ziyaretimizde bizi ağlama duvarına da yaklaştırmadı. İçimizden bir tanesi bayrağımızla gitmiş bahanesi ile çok da meraklı olmadığımız duvarlarına gidememiştik.

Son bir haftadır sudan bahanelerle Mescid-i Aksa’ya girişi engelleme çabaları Cuma namazında kana bulandı. Bir insanın en doğal hakkı olan ibadet etme hürriyeti tüm dünyada bu iletişim çağı hızı ile duyulmasına rağmen insanlık üzerindeki ölü toprağın etkisi ile duyan gören olmadı.

İslam ümmeti ki, paramparça. Birinin ak dediğine öbürü anında kara diye cevap veriyor. Ümmet içerden ve dışardan ciddi bir parçalanıp, bölünüp tuz buz olma dönemi içerisinde.

Biz ki; Elhamdülillah zulmün olduğu her yere gücümüzle olmasa da elimizle, dilimizle, kalemimizle haykırıyoruz. Yeter, bu zulümle olsa olsa berbat olacaksınız diyoruz.

 Cuma namazı çıkışı ülkemizin tüm şehir ve beldelerinde okunan bildiri ile terör devletine lanetler edilip, yollarının yol olmadığı bir kez daha yüksek perdeden duyuruldu. 

Nus ile uslanmayanı tekdir ediyoruz. Tekdir ile uslanmayanın hakkettiği köteği Rabbimiz adaleti ile tecelli ettirsin diyorum.

Cuma günü teröristlerin ateşi ile şehit olan Filistinli kardeşlerime rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Zulüm ile abad olunmaz.

İyi ki Türkiye var. İyi ki Başkanımız var. İyi ki 15 Temmuz’la dünyaya korku salan güzide halkımız var. Düşmanların korkulu rüyasıyız. Bizi bize bırakmak istememelerinin belki de tek sebebi bu.

Çatlasanız da patlasanız da biriz, beraberiz, iriyiz ve diriyiz. Tüm mazlumların da hamisiyiz.

Ecele susamış cami avlusunda pineklenmiş itlerin ecelini görmek umut ve temennisi ile.

Bu günlük de bu kadar. 

Kalın sağlıcakla.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23