• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Gönül kazanma mevsimi ve eğitim hamlesi

20 Nisan 2017
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti. Millet her zamanki gibi sağduyulu bir karar verdi. Gönüller Sultanı Peygamberimiz (sav), “Ümmetim dalalet üzerine ittifak etmez, müminin ferasetinden korkunuz çünkü o Allah’ın nuru ile bakar” buyurur. 

Milletimiz mevcudun en iyisini seçti.

Bundan sonra atılacak adımlar çok önemli.

Gönül kazanma hamlesi başlatılmalı. 

Güneydoğu Anadolu ki, PKK ve terör baskısı kalkınca insanımız iradesini ortaya koydu. Evet oyları yükseldi. Örgüt; Kürt kardeşlerimize bölünme, ölüm, kan ve hendekten başka bir şey vaat etmedi, etmiyor. Devlet şefkat elini bölgede daha fazla göstermeli. Bölge ekonomik olarak kalkındırılmalı. İslam kardeşliği ve kardeşlerin birliği teması daha fazla öne çıkarılmalı.

Manisa, Balıkesir, Antalya, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde hayır oylarının artması ciddiye alınmalı. Küstürülmüş seçmenler kazanılmalı.

Yer yer 15 Temmuz diriliş ruhu istismar edildi. Makam, mevki kapmak için FETÖ yapısıyla ilgisi olmayan insanlar suçlandı, içeri alındı, mağdur edildi, küstürüldü.

Aradan dokuz ay geçmesine rağmen 15 Temmuz ihanetiyle hesaplaşmada önemli ilerleme kaydedilemedi. Adliye ayağı çok yavaş gidiyor. İddianameler yeni yeni hazırlanıyor. Şimdiye kadar mahkemeler karar vermiş olmalıydı.

Darbe teşebbüsünde bulunup millete ihanet edenler bir an önce yargılanıp mahkûm edilmeli. 

FETÖ yapısı ile ilgisi olmayan insanlar bir an önce ayıklanmalı ve mağduriyetleri giderilmeli. 

Birileri önemli makamlara gelmek için, kişisel husumetlerini FETÖ üzerinde görmek için rakibine iftira attı, bu tür vakalar ayıklanmalı.

Kırgın, küstürülmüş, mağdur edilmiş insanlarımız onure edilmeli. 

Peygamberimiz (sav) Mekke’yi fethettikten sonra halkı affetti. 

Girdiği her seçimi kazanan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti herkesi kucaklayıcı bir yol takip etmeli.   

EĞİTİM HAMLESİ

Peygamberimiz (sav), “Ben sadece öğretmen olarak gönderildim” buyurur. 23 sene öğretmenlik yaptı. Arap yarımadasını bütünüyle değiştirdi, gönüllere girdi, kalpleri kazandı. AK Parti öğretmen yetiştirme politikaları üretmeli ve nebevî metotla eğitim yapacak öğretmenler yetiştirmeli.

Eğitim fakülteleri yeniden ele alınmalı. İnsanın aklını aydınlatacak ve kalbini nurlandıracak eğitim sistemi geliştirilmeli. 

Kâinat kitabını okuyacak ve okutacak; Kur’an’ı anlatacak öğretim üyeleri seçilmeli. 

Öğrencilerin aklı ilim ile aydınlatılmalı, kalbi Kur’an nuru ile nurlandırılmalı.

Eğitimde yeni bir hamle başlatılmalı. 

Değerler eğitimi önem kazanmalı; iman, ahlak, edep, terbiye, nezaket, küçüklere sevgi, büyüklere saygı eğitimi önem kazanmalı.

Fen ilimleri önemsenmeli, ilim ve sanatta dünya ile yarışma anlayışı benimsenmeli.

Fizik, kimya, biyoloji, astronomi, matematik, geometri gibi fen bilimleri alanında araştırma projeleri başlatılmalı.

Hasan Ali Yücel, 12 yıl Milli Eğitim Bakanlığı yaptı, Köy Enstitüleri hâlâ konuşuluyor. Zira Köy Enstitülerinde yetişen öğretmenler senelerce dinsiz, materyalist ve pozitivist eğitim anlayışını sürdürdüler.

Peygamberimizin (sav) öğretmenliği model alınmalı, onun eğitim metotları benimsenmeli, nebevî metotlarla eğitim yapılmalı.

Öğretmenleri nitelikli yetiştirirsek öğrencileri kazanırız.

Öğretmenlerimiz kaliteli yetiştirilirse eğitimin kalitesi artar.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte gönül kazanma ve nitelikli öğretmen yetiştirme hamlesi başlatılmalı.

Beyin Vitamini: Konuya ilgi duyanlara Abdulfettah Ebu Gudde’nin Bir Eğitimci Olarak Hz. Muhammed ve Eğitim Metotları, bufakirin En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed ve Eğitim Metotları adlı kitabını tavsiye ederim.

Not: Bu sütunda FETÖ’cü olmadığını ilan ettiğim Isparta Vali Yardımcısı, kitap dostu, eğitim sevdalısı, ilim ve kültür adamı Taceddin Özeren Burdur’da hukuk müşaviri olarak göreve iade edildi. Eğitim alanında onlarca kitaba imza atan ve binlerce öğrenci yetiştiren Prof. Mehmet Zeki Aydın üniversitede görevine başladı. Hakkı sahibine iade edenlere teşekkür ediyorum. 

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23