• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Karahasanoğlu
Ali Karahasanoğlu
TÜM YAZILARI

FETÖ’nün ekran yüzleri şimdi hangi söylemdeler?

30 Ağustos 2016
A


Ali Karahasanoğlu İletişim: [email protected]

17 Aralık darbe girişimi ile birlikte..

“Fetullah Gülen yapılanması”nın bir dini cemaat değil..

Kumpaslar kuran..

Tezgahlar yapan..

Şantajlarla insanları esir almaya kalkan..

Devleti yönetmeye soyunan bir örgüt olduğu ortaya çıkmıştı..

O günlerden 15 Temmuz’a gelinen süreçte..

O grubun tanınmış simaları..

Hemen hepsi..

Ağız birliği etmişçesine..

Aynı propagandayı..

Aynı yalanları..

Kamuoyuna kabul ettirmek için..

Seferber oldular..

Ancak 15 Temmuz ile birlikte..

Bir şeyler değişti gibi..

Hemen belirteyim..

Allah korusun, darbe girişiminden başarılı çıksalardı..

Yine birlik içinde hareket edeceklerinden kesinlikle eminim..

Ancak, başarılı olamayınca..

Şimdi dağıldılar..

Şimdi birbirlerinden kopuk, söylemlere soyundular..

FETÖ’nün ekran yüzleri, 15 Temmuz ile birlikte, hangi noktaya savrulmuşlar, buyrun isim isin inceleyelim.. Sosyal medya hesaplarından toparladığım bilgilerle, bugünkü konumlarını birlikte görelim..

Adem Yavuz Arslan.. Bugün gazetesinin Ankara temsilcisi idi.. FETÖ’nün içini dışını iyi bilen.. Neleri hangi gözü dönmüşlükle yapabileceğini tahmin edebilen.. Dolayısı ile, kendisini garantiye almak üzere, 2 yıl öncesinden ABD’ye giden. “Gazetenin Washington temsilciliğine atandım” numarası ile ABD’ye kaçan... Bugün ise, ne temsilcisi olduğu belirsiz bir şekilde, hâlâ ABD’de kalan.. Dolayısı ile maaşını gazetesinin değil, örgütün ödediği sözde gazeteci

15 Temmuz öncesindeki gibi, bodoslamadan devam ediyor mesajlarına.. 15 Temmuz darbesi fren olacağına, ne kadar devlet düşmanı varsa, PKK’lılar dahil hepsine sahip çıkan bir konuma geçmiş...

Faruk Mercan.. Bugün gazetesi yazarlarından.. FETÖ’nün askerden sorumlu elemanı olduğu bile ileri sürüldü..  O da erken kaçanlardan.. Ama barutu 23 Temmuz’a kadar yetmiş,.. 15 Temmuz darbesi ile ilgili, gazetelerdeki haberler üzerinden birkaç çelişkiye dikkat çekip, ortalıktan toz olmuş.. 23 Temmuz’dan bu yana, sosyal medyada kendisinden haber alınamıyor.

Tarık Toros: Akın İpek’e ait Bugün gazetesi yazarı idi. Akın İpek yurtdışına kaçtıktan sonra dahi, Bugün tv’de onunla röportajlar yapan, Türkiye’ye döneceği müjdesini kamuoyuna veren algı operasyoncusu.. Adem Yavuz gibi, Tarık Toros da kendisini tam garantide bir yerde hissediyor olmalı ki.. 15 Temmuz öncesindeki hain söylemine devam ediyor. Eski söyleminden bir farkı var.. Artık gözleri dönmüş şekilde, PKK’lılardan tutun, HDP’lilere hatta PYD’ye kadar Ak parti’nin karşısında kim varsa hepsine sahip çıkan söyleme imza atıyor.. 

Erhan Başyurt: Bugün gazetesinin üst yöneticisi idi..  O da, diğer Bugün mensupları gibi.. PKK gibi terör örgütlerini bile destekleyen söylemle, hükümet karşıtlığını sürdürüyor.. Tek farklılığı, 2 gündür kayıplarda.. Ya “pes” dedi ya da “yer değişikliği” yapıyor..

Akın İpek medyası, gördüğünüz gibi firesiz, 15 Temmuz sonrasında da eski söylemlerini sürdürüyorlar..

¥

Zaman gazetesi mensupları ise.. Biraz daha farklı..

Ekrem Dumanlı’nın sosyal medya hesabı Türkiye’de gizlenmiş. Büyük ihtimalle bulunduğu yer deşifre olur korkusu ile.. Yoğun olmasa da.. Aralıklarla paylaşımlarda bulunuyor.. Eski söylem gitmiş.. “İndirirler kardeşim ya, indirirler.. Ya kendin inersin ya da indirirler” havası sönmüş.. Kendince tevillerle.. “Gülen grubunun içinden bir kesimin, darbe içinde yer almış olabileceği”ni kabul ediyor..  “Darbeden haberdar olundu ama önlenmedi” söylemi ile, siyasi iktidarı suçlamaya ve kafa karıştırmaya çalışıyor..

Abdülhamit Bilici: FETÖ içindeki efendi gözüken tiplerdendi.. Şimdi o da kaçıyor.. Bulunduğu yer belli olmaması için, sürekli yer değiştiriyor olmalı ki.. 3-5 gün kaybolup, bir çıkıyor, tekrar kayboluyor.. 15 Temmuz’un ilk saatlerinde  darbeye bir karşı çıkış mesajı vermiş.. Son günlerde FETÖ’nün darbeye karışmadığı iddiasında bulunuyor..

Mehmet Kamış: Darbeyi eleştirmiş.. 16 Temmuz’da bir toz olmuş.  O günden bugüne, tık yok..

Bülent Korucu: Darbenin yanlışlığına yönelik bir mesaj..  Sonra o da ortadan toz olmuş.

¥

FETÖ’ye mensup, değişik isimlerden de birkaç örnek vereyim..

Osman Özsoy: “Darbe olursa kimse sokağa çıkmaz, müezzin, cami içindeki meşrutadan camiye bile gelmez” diyen kişiliksiz herif.. 1.5 aydır ABD’de, nereden para bulmuş ise, dolaşıp duruyor..  Sosyal medya hesabını bir gizliyor, bir açıyor.. Darbenin FETÖ tarafından  yapılmadığını iddia eden tiplerden.. Son paylaşımı ise, çaktırmadan bir tehdit içeriyor.. Rusya’daki yağmur bulutunun görüntüsünü verip, “nükleer bomba sanıldı” iması ile, aklı sıra darbe karşıtlarına yeni bir tehditte bulunuyor..

Mustafa Yeşil: Gazeteciler Yazarlar Vakfı’nın eski başkanı.. Darbe saatlerinde ilk haberi verip, “Bu gerçek mi” diye bilmeze yatan.. Sonrasında 3 gün ortalıkta görünmeyen. Akabinde yavaş yavaş, ısındıra ısındıra sorularla ortaya çıkıp, darbe ile ilgileri yokmuş gibi numara yapan, kafasında 40 tilki dolaştıran İngiliz muhibbi.. 

Metin Yıkar: Samanyolu’nun yöneticisi.. 15 Temmuz ilk saatlerinde darbeye karşı çıktı.. Ardından yaşadığı kafa karışıklığı ile birlikte.. Ya susturuldu.. Ya da, 15 Temmuz gibi bir hainlikten sonra, sosyal medya hesabından da olsa, halkın yüzüne bakamayacağının idrakine varıp, sustu.. 1.5 aydır suskun..

Çok yakından tanıdığınız FETÖ’nün bu elemanları..

Ya yurtdışındalar.. Ya da yurtiçinde kaçak yaşıyorlar..

15 Temmuz öncesinde hepsi “aynı tel”den çalıyorlardı.. 

Şimdi ise.. Birbirleri ile çelişen, çatışan, hatta taban tabana zıt söylemlerle karşımızdalar.. Birçoğu da, artık susmayı tercih ediyor.. 

Dilerim..

İktidar hırsı ile yanıp tutuşan FETÖ, yurtdışından Türkiye’yi karıştırmak isteyen bir avuç elemanını da artık susturur, yaptıklarından pişmanlıklarını açıklayıp, bu maceraya son verir..

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23