• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ayhan Demir
Ayhan Demir
TÜM YAZILARI

Aman dikkat!

01 Mart 2017
A


Ayhan Demir İletişim: [email protected]

Türkiye, 15 Temmuz gecesi, ölümden döndü. Fenalık peşinde olanlar, fena halde bozguna uğradılar. Buna rağmen içimiz rahat değil. Aşılması gereken, bir engel daha var: Fitne.

En bilgili ve samimi kimseler bile, fitne ile şaşırırlar. İyi niyetlilerine rağmen bir operasyonun parçası haline gelirler. Bu sebeple, her zamankinden daha dikkatli ve rikkatli olmak mecburiyetiniz. Yanlı ya da yanlış bilgilerle bir yere varamayız. Vatan, bütün kişisel menfaatlerin ve ikbal hesaplarının üzerindedir.

Nereye varmak istiyorum? Şuraya: FETÖ ile ilgili ortaya atılan birçok isim ve iddia var. Hiç düşünmeden kaleme alınan birkaç satır, mücadele ettikleri kimseler için kullanışlı bir hale geliyor. Araştırmadan, sormadan söylenen birkaç cümle, telafisi zor hasarlara yol açıyor.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te, 2014 yılının son aylarında kurulan BESA Hareketi, tam da böylesi bir hatanın kurbanı oldu.

Sabah gazetesi köşe yazarlarından Mahmut Övür, Üsküp’te görüştüğü bir siyasetçinin ağzından, şu ifadeyi kullandı: “FETÖ’cüler büyük oranda BESA içinde yuvalandı.” (FETÖ’nün yeni Balkanlar stratejisi, 18 Şubat 2017)

Üç gün sonra köşesinde, BESA’nın cevabına da yer verdi. Fakat iş işten geçti. O yazı, Makedonya’daki FETÖ’cüler ve destekçileri için oldukça kullanışlı oldu.

Hazreti Mevlâna şöyle diyor: “Kiminle dostluk ettiğinize dikkat edin. Zira bülbül güle, karga çöplüğe götürür.”

Balkanlar’daki FETÖ yapılanmasını anlatan birçok makale yazdım. Makedonya ile ilgili olanlar bile, bir elin parmaklarından fazladır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: BESA Hareketi’nin FETÖ ile hiçbir ilgisi bulunmuyor.

BESA, darbe girişimini açıkça kınayan ve FETÖ’yü terör örgütü olarak nitelendiren bir partidir. Makedonya’daki FETÖ destekçilerinin, o karanlık gecede, ülke medyasına servis ettiği kirli bilgilere karşı mücadele edenler, yine bu partinin yöneticileri ve destekçileridir.

BESA, Makedonya’daki FETÖ okullarına karşı da kararlı ve tutarlı bir duruşa sahiptir. Partinin duruşu, Türkiye’nin iradesine saygı duyma ve taleplerine destek verme yönündedir. Bu sebeple, Makedonya’daki BDİ ve SDSM gibi Türkiye karşıtlarının, haksız “Erdoğan’ın partisi”, “Türkiye güdümlü parti” ya da “İslamcı parti” suçlamalarına da muhataplar.

BESA Hareketi, Makedonyalı Arnavutların yerli ve milli fıtratını muhafaza etmeyi şiar edinmiş bir partidir. Hareketin kurucuları da ekseriyetle tahsilli, entelektüel ve ahlâklı kimselerdir.

Din, vatan, millet ve aile değerlerinden beslenen BESA, isminin anlamı olan “ahde vefa” duygusunun hakkını veren bir partidir. Osmanlı’nın ‘millet-i sadıka’ olarak nitelendirdiği Arnavutların, Türkiye ile güçlü ilişkilerinin muhafazasını ve daha da kuvvetlenmesini amaçlamaktadır.

BESA Hareketi, “FETÖ’cülerin yuvalandığı” değil, Türkiye dostu Makedonyalı Arnavutların destek verdiği bir partidir. Makedonya’da FETÖ destekçisi siyasi parti arayanlar, öncelikle BDİ ve SDSM’ye odaklanmalılar.

Makedonya’dan bahsettik, devam edelim.

Merkezi Üsküp’te bulunan Logos-A isimli yayınevinin başına da çorap örmek isteyenler var. Logos-A, çeyrek asırlık yayın hayatında, bin değişik başlık altında 8 milyondan fazla kitap yayınladı. Bu rakam, Makedonya Millî Eğitim Bakanlığı’nın yayın sayısının bile üzerinde.

Hazreti Mevlâna, Mehmet Akif ve Necip Fazıl gibi birçok gönül ve kalem erbabının eserlerini Arnavutça ve Makedoncaya çevirerek yayınlayan Logos-A, sık sık ve sebepsiz yere, devlet müfettişlerinin denetimine maruz bırakılıyor.

Biz sebepsiz diyoruz ama anlaşılan o ki, saydığımız isimler bazılarını fena rahatsız ediyor. Buna bir de Logos-A’nın, BESA Hareketi’ne yakınlığını ve FETÖ karşıtlığını ilave edin.

Türkiye karşıtı BDİ’nin iktidar ortaklığını ve SDSM’nin hükümeti kurmaya hazırlandığında olduğunu da unutmayın.

Sanırım, mesele anlaşılmıştır.

Ali Görkem Userin, ne güzel söylemiş: 

“Sağlam dost, insana verilmiş en kıymetli emanettir.”

Dostlarımızı üzmeyelim.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23