• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ayhan Demir
Ayhan Demir
TÜM YAZILARI

FETÖ Kosova Yapılanması – 3

26 Ekim 2016
A


Ayhan Demir İletişim: [email protected]

FETÖ Kosova yapılanması hakkındaki ilk yazımız; Arnavutluk’ta Tema, Kosova’da Express ve Telegrafi gibi her iki ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinde yayınlandı. Yakında, ikincisi de Arnavut medyasına yansıyacaktır.

Her iki yazımız için birçok tebrik aldık. Elbette, azda olsa, eleştiriler de oldu. Tebrikler bizde kalsın, size eleştirilerden bahsedelim. 

Arnavut ve Türk kardeşimiz, Kosova’daki FETÖ yapılanmasından oldukça dertliler. Bu terör örgütünü deşifre etmekte çok geç kaldığımızı düşünüyorlar. 

Doğruya doğru: Haklılar. Yine de geç olsun ama güç olmasın.

Kosovalı kardeşimiz, FETÖ ile mücadelede, yalnız bırakıldıklarını düşünüyorlar. Özellikle Arnavut kardeşlerimiz, Türkiye Büyükelçiliği ve Konsolosluğu yetkililerinin ‘duyarsız’ ve ‘milliyetçi’ tavırlarından yakınıyorlar. 

Açıkçası, bu serzenişlerinde de haksız değiller. Detaya girmeyelim. Sadece bu konuda, bizim de tecrübelerimizin olduğunu ifade edelim.

Quint ülkeleri, Kosova siyasetinde oldukça etkinler. Ülkelerinin duruşunu, oldukça etkin bir biçimde, Kosova siyasetine yansıtıyorlar. Kosova’daki her gelişmeyi de yakından takip edip, ülkelerine iletiyorlar. 

Ne yazık ki Priştina’daki Büyükelçiliğimiz ve Prizren’deki Konsolosluğumuz için aynı şeyleri söyleyemiyoruz. İki temsilciliğimiz de oldukça pasif ve dar bakışlılar. Halkla iletişimleri, oldukça zayıf. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ve sonrasında da benzer bir tutumları var. 

Beklentimiz üniversiteler, televizyonlar, radyolar ve gazeteler ile yakın dirsek temasında olup, FETÖ ihanetini tüm Kosova halkına ve siyasetçilerine anlatmalarıydı. Bunun yerine, iki haber sitesine yazılı demeç yollamayı yeterli görüyorlar. FETÖ ile aktif mücadele eden kardeşlerimize de destek yerine, “geri çekilme” ‘tavsiyesinde’ bulunuyorlar.

Telefonlara çıkmıyor, e-postalara cevap vermiyorlar. Arnavut TV kanallarının, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ yapılanması hakkında konuşma davetlerini bile geri çeviriyorlar.

Kosovalılar aylık ortalama 300-500 Euro ile geçiniyorlar. Buna karşılık Prizren Konsolosluğumuz için 7 bin Euro ve Konsolosumuzun ikamet ettiği ev için 4 bin Euro aylık kira ödüyoruz. Üstelik beş yıllık kira bedelini de peşin ödemişiz. 

Bir şey daha: Priştina Büyükelçiliğimiz yeni bina inşa etmek için, bir önceki büyükelçimiz zamanında alınan, Kosova Adalet Bakanlığı’nın yanındaki arsanın sahibi Rasim Mirlaku idi. Bu şahıs, ne tevafuktur ki, aynı zamanda FETÖ’nün Gülistan Eğitim ve Öğretim Merkezi’ne bağlı okul arazisinin de sahibiymiş.

Bazı Arnavut kardeşlerimiz “neden ağırlıklı olarak FETÖ’ye destek veren Arnavut isimleri zikrettiğimizi” sorguluyorlar. Ayrıca okullar dışındaki FETÖ yapılanması ve faaliyetlerinden de bahsetmemizi istiyorlar.

Biz de şuna inanıyoruz: Bir demeden, iki denmez. Sabır, mücadeleden bir cüzdür. Bu karşılık acele şeytandandır.

İlk yazımızda şöyle söylemiştik: “Kosova’nın eğitim, siyaset, medya ve ticaretine sızan, organize kötülük hareketinin bu ülkedeki yapılanmasını tek tek kaleme alacağız.”

Önceliği FETÖ’nün eğitim sahsındaki faaliyetlerine veriyoruz. Çünkü Ahmet Hamdi Tanpınar gibi düşünüyoruz: “Her şeyin bir çaresi vardır. Fakat insan bozuldu mu, bunun çaresi yoktur.” 

FETÖ’nün eğitim maskesi altında yaptıklarını tam anlamıyla ele aldıktan sonra, diğerlerinden de bahsedeceğiz inşallah. 

Kosova nüfusunun ezici çoğunluğu Arnavut kardeşlerimizden oluşuyor. Fakat tavrımız net: FETÖ ile mücadelede Türk, Boşnak ya da Arnavut ayrımı yapmıyoruz. Irkı ve dini ne olursa olsun: Vatansız, vatansızdır. Hain de hain. 

FETÖ okullarında çocukları okuyanlar arasında, elbette, tanınmış Türkler de var. KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile KTAP Genel Başkanı ve Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç’ün çocukları da bu okullardan eğitim almışlar.

Şuna inanıyoruz: “Samimiyet, kalbimizle dilimizin bir olmasıdır.”

Mahir Yağcılar’ın, Kosova’daki FETÖ okullarını metheden demeçlerini çok iyi hatırlıyoruz. Yeri gelmişken, kendisine birkaç sorumuz daha olacak: 15 Temmuz gecesi neredeydiniz, ne yapıyordunuz? Darbe girişimine karşı Prizren sokaklarına çıkmak isteyen vatan sevdalısı gençlere neden bekleme talimatı verdiniz? Beklediğiniz şey neydi? 2007 yılından itibaren FETÖ Kosova yapılanması ile Arnavut siyasetçi ve bürokratlar arasında köprü vazifesi gördüğünüz iddiası doğru mu?

Elbette aynı soru Arif Bütüç için de geçerli. 15 Temmuz gecesi sabaha saat 3-4 sularına kadar neden ve neyi beklediniz? 

İlk yazımızda isimleri geçen Kosova Adalet Bakanı Ferid Agani ve eski Ekonomi Bakanı Ahmet Shala, “Çocuklarını FETÖ okullarına gönderdiklerini ama burslu değil, paralı gönderdiklerini” ifade ettiler.  

Dikkatinizi çekti mi? Her iki isim de çocuklarının FETÖ okullarına gitmesinden değil, ‘burslu’ ifadesinden rahatsızlar. Ne diyebilirdik? Sadece “bari ödeme dekontlarınızı da gönderin de, nişan olarak yayınlayalım” diyebildik. 

Haftaya, Kosova’daki FETÖ yapılanmasının başka bir boyutla devam edelim inşallah.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23