• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ayhan Demir
Ayhan Demir
TÜM YAZILARI

Kosova Medyasının FETÖ Sevgisi

07 Aralık 2016
A


Ayhan Demir İletişim: [email protected]

Kosova’daki FETÖ ile irtibatlı iş adamlarından bahsederken, Alaydin Fusha, Berkant Pacollar ve Aytaç Türkyılmaz’ın isimlerini anmıştık.

Alaydin Fusha’nın (@AlajdinFusha) Twitter hesabındaki FETÖ’yü destekleyen ve Cumhurbaşkanımıza hakaret eden birkaç paylaşımını yayınlamıştık. Fusha, hesabını kapatmış ama kayıtları elimizde.

Aytaç Türkyılmaz’ın (@aytacturkyilmaz) Twitter hesabında da benzer paylaşımlar var. Hayati Başdağ’ın kelepçeli ellerini havaya kaldırarak verdiği pozu da profil fotoğrafı yapmış.

İşte, Türkyılmaz’ın paylaşımlarından birkaçı:

13 Şubat 2014: “Hesap Ver HIRSIZ... Elini milletimin emeğinden çek PİS HIRSIZ”

22 Temmuz 2014: “Sahur Darbesi... Gerçek vatan evlatlarına yaptığına bak Gayretullaha dokunmasına az kaldı.”

27 Temmuz 2014: “...uyuttuğun bu milletten nasıl kaçacaksın bakalım boyu uzun aklı kısa adam.”

Buradan açık suç duyurusunda bulunuyoruz. Cumhuriyet Savcılarımızı, bu paylaşımlar ile ilgili harekete geçmeye davet ediyoruz.

Alaydin Fusha, Berkant Pacollar ve Aytaç Türkyılmaz’ın ortak bir noktaları daha var. Üçü de Prizren’deki Esnaf İş Adamları ve Esnaflar Derneği yönetim kurulu üyesi. Derneğin yönetim kurulunda, FETÖ ile irtibatlı başka isimler de var. FETÖ’nün, özellikle eski Başkan Ediz Çabrati döneminde, bu dernekte çok etkin olduğu tüm Kosova’nın malumu. 

Atalar sözüdür: “Sarımsağı gelin etmişler, kırk gün kokusu çıkmamış.”

Esnaf Derneği, FETÖ destekçisi imajından sıyrılmak adına, 15 Temmuz sonrası başkan değişikliğine gitti. Ekim ayında Şarık Cibo, başkanlıktan istifa etti. Yeni Başkan Daver Kazaz oldu ama yönetim aynı isimlerden oluşuyor. Dolayısıyla, değişen bir şey yok.

FETÖ ile irtibatlı iş adamlarına, bir isim daha ekleyelim: Eroll Gjergjizi. “Elif 19” isimli şirketi gıda, mobilya ve giyim sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Oğlu V. Gjergjizi ve kızı N. Gjergjizi, FETÖ’nün Mehmet Akif Koleji’nden mezunlar. Sonrasında oğlu GATA’da ve kızı Fatih Üniversitesi’nde öğrenimlerine devam ettiler. Kızı halen, İstanbul Üniversitesi öğrencisi.

Kosova ve Arnavutluk medyasının, 15 Temmuz’daki tavrına gelince...

Milletimiz, Türkü, Kürdü, Arnavut’u ve Boşnak’ıyla el ele istiklâl ve istikbal mücadelesi verirken; Arnavut medyasının bir kesimi de yalan haberde yarışmayı tercih etti. İşte onlardan birkaçı:

Telegrafi: “Erdoğan özel uçağı ile Türkiye’den ayrıldı!” 

Top Chanel: “Erdoğan Almanya ve İngiltere’den sığınma talep etti!”

Gazeta Shekulli; ‘Türkiye’de kutlama, halk askeri darbeyi kutladı’

Gazeta Panorama Online: “Erdoğan, Almanya’dan sığınma talep etti. Uçağına iniş izni verilmedi!”

Kosova medyasının önemli isimleri de ilginç paylaşımlarda bulundular.

Gazeta Express Genel Yayın Yönetmeni Berat Buzhala, 15 Temmuz’da (@buzhala) Twitter hesabından şunu paylaştı: “Türkiye’de tatilde bulunan Kosova vatandaşlarını, orduya destek vermeye davet ediyorum.”

Buzhala “bu bir şakaydı” dese de savunması hiçbir Türkü ve Türkiye dostunu ikna etmedi. Bu paylaşımı görünce, kendi kendime şunu sordum: Yoksa, “Berat Buzhala’nın, Gülistan Eğitim Kurumları Müdürü Mustafa Erdem ile bir restoranda buluştuğu ve yüklü para karşılığı anlaşma yaptıkları” iddiası doğru mu?

Müslim Coşkun’dan güzel bir tespit: “Kalbimizi yoranlar değil, onaranlar dostumuzdur.”

Buzhala’nın bu çirkin paylaşımına karşı sessiz kalan Kosova Başsavcılığı’na da şunu sormak lazım: O paylaşım DAEŞ ya da El Kaide destek verme yönünde olsaydı, aynı umursamazlığı sergilerler miydiniz?

15 Temmuz gecesi bir paylaşım da Zeri Genel Yayın Yönetmeni Arbana Xharra’dan gelmişti. Xharra, kahkaha ifadesiyle, (@XharraArbana) Twitter hesabından Türkçe şu cümleyi paylaştı: “Güle güle Erdoğan.”

Dede Korkut söyle demiş: “Âlemde şer, Oğuz’da er tükenmez.”

Çok şükür milletimiz, Soros destekli projeleriyle bilinen, Xharra’nın hevesini kursağında bıraktı. 

Xharra için çok şey söylenebilir. Fakat onun hakkındaki tek bir bilgi bile, kimin sesi olduğunu işaret ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Cesur Kadınlar 2015 ödülünü Arbana Xharra’ya vermişti. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23