• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Din ile dünya işleri karıştı

04 Eylül 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Din ile dünya işleri karıştı birbirine

İbadetle vahşeti koydular aynı kefeye

Duygu ve düşünceler döndü çepele

Rabbim güç ve sabır nasip eyleye… 

………………

Biliyorsunuz şeytanın vazifesi önce aldatmak, sonra pişman ettirmektir. “Şeytana uydum” sözü bu gerçeğin ifadesidir.

Rahmetli dedem; “Şeytan en çok bayramlarda insana musallat olur. Çünkü bayramlar, ibadetlerin en samimi olduğu günlerdir” derdi.

Epeyce bir vakit anlayamamıştım sözün ne manaya geldiğini. Tertemiz bayramlarımız vardı o yıllar. Çocuk ellerim ağrıya ağrıya pay dağıtmaya yarıştığımız senelerdi.

Son yılların şeytan kuyusu olan ve hakiki şeytanları dahi utandıran sosyal medya ile televizyon programları sayesinde, dedemin ifadelerini daha iyi anlamaya başladım.

Bayramın birinci ve ikinci günü akşamına kadar hiçbir televizyon haberi izlemedim, zaten sosyal şeytandan uzağım, dolayısıyla temiz bayram saatleri yaşamaya gayret ettim.

İkinci gün akşamı haberlere bakınca feleğim tekrar şaştı. Hepinizin bildiği gibi ilk haberler, kaçan boğalar ve onları kovalayanların maceralarıydı.

Memleketin çeşitli yerlerinde meydana gelen birkaç kovalamacayı ana haberlere konu edinmek, bayrama ve muhtevasına karşı saygısızlık değil midir?

Haberlerin sunuş biçimi zaten böyle olduğunu göstermektedir.

Bayramın muhtevasıyla hiç alakası olmayan çirkin haberlerle daha fazla zihninizi kirletmek yerine, “işlerini inanç ve samimiyetle yapanların” nasıl kurban hizmeti verdiklerini anlatayım.

Allah kurban kesen ve bağışlayanların ibadetlerini kabul eylesin, bu yıl ki kurbanımızı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın Üsküdar’daki külliyesinde eda etmek nasip oldu. İnsanca ve İslam’ca bir kurban kesim ve teslim organizasyonuna şahitlik ettim.

Aziz Mahmud Hüdayi Hz.leri, İstanbul’un manevi sahip ve bekçilerindendir. Vakıf kurucuları, çalışanları ve gönüllüleri de bu inanç ve azimle hareket edip hizmetlerini yapmaktadır.

Bayram sabahı Hüdayi Hz.lerinin ruhaniyetine selam verip, Fatiha okuduktan sonra bize verilen kesim saati için görevlilere müracaat ettik.

Her birine ayrı ayrı Maaşallah. Pırıl pırıl insan ve İslam evlatları, vazifelerinin başındaydı ama kurban kestirecek herkesin acelesi vardı, aceleci ön yargılar içerisinde gelen tüm insanlara karşı derin bir saygı ve sevgi içerisinde hareket ediyorlardı. Sabır doruktaydı.

Kurban kesim sıramızı öğrendikten sonra nasıl hareket edeceğimizi anlattılar ve yol gösterdiler.

Sıramız geldiğinde 10’ar kişilik gruplar halinde kesim yerine geçtik, kurbanımızı gördük, vekâletimizi verdik, tekbirlerle kesim yapıldıktan sonra payımıza düşen nasipleri almak üzere yan tarafa yönlendirildik.

Kurban kesim ve dağıtım sahası öyle temizdi ki, “gönüllü görevliler” arı gibi çalışmaktaydı ve insanlar bayramın muhtevasını “İşte budur” diye hayranlıkla yaşıyordu.

Ezcümle:

Peki, esas insanca olan böyle güzelliklerin haberlerini yaymak değil midir? İbadet ile vahşeti bir kefeye koyanlara karşı” iyileri ve iyilikleri yaymak insani bir görevdir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23