• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Her Son Bir Başlangıçtır

22 Mayıs 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yazının başlığı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın, kongredeki konuşmasında yer alan ifadesidir.

“Her Son Bir Başlangıçtır” ilkesi, bizim inanç manzumemizin başında gelir. Çünkü değer yargılarımızda her “son”, umut yüklü “başlangıçlara” doğumdur.

Partili bir Cumhurbaşkanıyla yeni bir yola daha giriyoruz.

Yalnız bu partili Cumhurbaşkanlığı, geçmişteki diğer iki örneğinde olduğu gibi halkın iradesi dışlanarak değil, halkın iradesiyle gerçekleşmiştir.

Cumhurbaşkanının kongrede söylediği gibi “gönül kazanmayı, oy kazanmanın önünde görerek” partili Cumhurbaşkanlığına geçilmiştir.

Aklı erenler bilir ki, dünyanın en zor işlerinden birisi, insanoğlunu mutlu etme sanatıdır. Bu sanatı icra edenlere teşekkür edildiği gibi eleştirilir de.

Lakin eleştirenlere takılıp, tebrik edenleri görmemek yollara dikenler dökmektir. Elbet tenkitçileri de görmeli ama “eleştirenlerle eleştirilenler arasındaki siyasi ve fikri seviyeye dikkat etmeli, seviyenin boyutlarına terazi tutulmalıdır”.

İnsanlık tarihi boyunca, kaybedenlerle kazananlara ve “iyilikleriyle anılıp, kötülükleriyle bellenenlere” bakıldığında görülür ki, iyiler milletiyle yürüyenlerdir, kötüler de millete ihanet edenlerdir.

Cumhurbaşkanı bu hakikat çerçevesinde konuşmasını sürdürürken, halkımızla bir “akit” imzaladı ve şunları söyledi:

“Yarın milletimizin karşısında boynumuz bükük, mahcup durmaktansa, bugün içerideki ve dışarıdaki alçakların karşısına dimdik dikilir, kaderimiz neyse ona rıza gösteririz.

Şu saatten sonra da ülkem, milletim ve ümmetimiz için, insanlık için hayırlı olmayan hiçbir şeyin bizim nezdimizde yeri yoktur, olamaz.

Buradan milletime sesleniyorum!

Eğer bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan’ın ülkesinin ve milletinin hayrına olmayan en küçük bir tavrını, davranışını, icraatını, sözünü duyarsanız, bugüne kadar yaptığı her şeyi bir kenara bırakın ve gereğini yapın.

Böyle bir yanlışın içine düşen Tayyip Erdoğan’ın tüm hakları size helaldir”.

Cumhurbaşkanının kongrede yaptığı konuşmanın her satırı oldukça önemliydi ama esas bu “akit” üzerinde durmak gerekiyor.

Tabi başta AK Parti teşkilatları, belediyeler ve milletimiz de bu ifadeleri benimserse, Türkiye olarak 2019 yılına çok güçlü girilebilir.

Bilindiği gibi partili Cumhurbaşkanlığına geçişte AK Parti’nin sloganı “Demokrasi, Değişim, Reform” başlığını taşıyordu.

Demokrasi çok karmaşık bir kavramdır. Batılı toplumlarla bizim gibi şarklı toplumların demokrasi anlayış ve uygulamasında çok büyük farklar vardır ve olması tabiidir.

Batılıların demokrasi anlayışında “dini-milli” değer yargılar yoktur. Yani Batılı demokraside; “ahlak, namus, hayâ, edeb, iffet” gibi kavramlar bir değer gibi görülmez.

Bizim gibi Müslüman toplumlarda ise bu değerler oldukça önemli ve vazgeçilmezdir.

Eğer demokrasi denilen sistem, milletimizin inanç değerlerini de içine alarak “yenilenecek” ve “düzeltilecekse” mesele yoktur.

Sloganın “değişim” ve “reform” başlıkları, tamamen demokrasi kavramının içinin ne kadar doğru doldurulabileceğine ve tatbik edilebileceğine bağlıdır.

Yarına devam. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23