• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

İradesini Hakk ve Halk Adına Kullanan Gazete

18 Haziran 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

İ

rade, kâinattaki canlılar içerisinde sadece insanoğluna bahşedilmiş yegâne nimettir. Bu sebeple de imtihan edilmektedir.

İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Karahasanoğlu’nun sıkça dile getirdiği bir husus vardır. Der ki:

-“Dünya koca bir imtihan salonudur ve sürekli imtihandayız. Yapıp ettiklerimizin hesabını verecek şekilde yaşamalıyız”.

Akit’in de bu hassasiyeti sahiplenen bir yayıncılık yapmasını ister ve takipçisidir.

“Hatasız kul olmaz” denilir. İnsanoğlunun yaşadığı her zeminde; kusurların, yanlışların olacağını göz önüne alır, hataları, eksikleri düzeltme gayretini elden bırakmaz.

Kulların ne diyeceği önemli değil, esas olan Allah’ın ne diyeceği” prensibiyle hareket ederek, yayın iradesini, Hakk ve Halk adına kullanır.

Geçtiğimiz Perşembe akşamı gazetemizin iftarı vardı. Yaklaşık altıyüzü aşkın, Hakk ve Halk gönüllüsüyle birlikteydik.

Siyasetin ve medyanın duayenlerinden Hasan Aksay ağabeyin;

-“Şükürler olsun ne güzel insanlar var salonda, Allah hamd etmek ve umutsuz olmamak lazım, nereden nereye geldik” sözü üzerine yakın tarihe yolculuk ettik.

“Gönlü gazi olanlara cenk bitmez” derler. Akit basın hayatına gireli 24 yıl oldu.

Langa bostanındaki küçücük dükkâna benzer binada, “gönlü gazi” olanların; “Ya Allah! Bismillah!” diyerek başladığı çizgi, değişmeden yolunda ilerliyor.

Türkiye ve dünya basın tarihinde, bir başka örneği görülmeyen, görülme imkânı da olmayan baskılara rağmen, 24 yıldır bir gazete devam ediyorsa, bunun bir anlamı vardır; “İradesini Hakk ve Halk adına” kullanmasıdır.

Şükürler olsun, 24 yıldır Akit bayrağının altında gazilik etmekteyizdir. Sanırım eskilerden olarak ikinci sıraya geldim.

İlk sıra rahmetli Hasan Karakaya ağabeyden Abdurrahman Dilipak ağabeye geçti.

İftardaki misafirlerimizden birisi de AK Parti İl Başkanı Selim Temurci idi. Yakından tanışmayız ama beden diline bakarak yaptığım tahlili söyleyeyim.

Eğer AK Parti, milletvekili ve teşkilatları, hakikaten “ehli insan ve ehli iman” kişilerden oluşturmak istiyorsa, Selim Temurci gibi “helalli” kimseleri bulması lazım.

Hele hele!... Neyse iftar yazısını siyasete bulamadan devam edeyim. AK Parti’nin yanlış kimselerle siyaset yapması çok kanıma dokunuyor, burada patlamayayım.

Selim Temurci’nin güzel bir ifadesi vardı.

Akit’in sofrası, büyük ailelerin buluşma noktası gibidir, iftara katılmaktan ziyade bu aile ortamını yaşamak için geldim diyerek şunları ilave etti:

-“Bizler bu topraklarda bir medeniyetin temsilcisi, takipçisi ve muhafızıyız. Akit bu medeniyetin kodlarını en iyi muhafaza eden gazetedir”.

Mustafa Karahasanoğlu ağabey ve Akit TV Genel Müdürü Nuri Karahasanoğlu’nun yaptığı konuşmalara müteakiben, merhum Hasan Karakaya, Kadir Demirel, Abdurrahim Karakoç, Mustafa Miyasoğlu, Mustafa Müftüoğlu ve ahirete irtihal eden diğer çalışanlarımızın ruhaniyetlerine okunan Fatiha ile sona erdi.

Bir daha El-Fatiha.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23