• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Muhalefetin Lanetli Dili

04 Eylül 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Biz diğer dünya milletlerine ve devletlerine benzemediğimiz için bizdeki muhalefette onlarınkine benzemez.

Batılı ülkelerdeki iktidarların da muhalefetin de tek ortak noktası vardır, o da dünyalıklarıdır.

İslam’ın temsil edildiği yegâne ülke olduğumuzdan diğer İslam ülkelerinden de farklıyızdır.

Hamdolsun, kapitalist ülkelerin sömürme iştahlarına karşı, nihayet yıllardır direnen bir Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve “ehli vatan-ehli iman” milletimiz var.

Daha da önemlisi; dinimiz, diyanetimiz, Kur’an’ımız camimiz, ezanımız yerli yerinde.

İşte Türkiye’deki partili partisiz ittifak eden tüm muhalefetin kullandığı lanetli dilin altında yatan esas öfke ve kin, bu halimizedir.

Basit tarifiyle muhalefetin görevi nedir? Hükümetin icraatlarını eleştirmek, eleştirdiklerinin yerine alternatifler üretmektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve hükümetin hangi icraatlarını eleştirebiliyorlar? Neyin eksikliğini ortaya koyup; “Şunları yapabilirsiniz, neden yapmıyorsunuz” diyebiliyorlar?

Ülkemiz ve halkımız, Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa sosyal devlet olmanın ne demek olduğunu görmüştür.

Devlet ilk defa mezradaki insanımızdan, şehirdeki vatandaşımıza kadar; sağlık başta olmak üzere bir insanın ihtiyaç duyacağı tüm hizmetleri ayağına kadar götürmektedir.

Şehirlerdeki öğrencilerimiz de köylerimizdeki öğrencilerimiz de okulları açıldığı gün kitaplarını masalarında bulmaktadır.

“İnsaf imanın yoldaşı” derler. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir hizmet var?

Güneydoğu bölgemizin her tarafında mezralara kadar yollar yapıldı ve bu yolların kalitesi, batı illerimizin hemen hepsinden daha güzel ve iyi konumdadır.

Yine Güneydoğu illerimiz başta olmak üzere yurdumuzun hangi iline ve ilçesine yolunuz düşse, her birinin dört bir tarafında konut inşaatları, iş merkezleri, sanayisi, tarımı, üniversitesi, hastanesi göze çarpan gelişmelerdendir.

Bütün bunlar neyle oluyor? Herkesin evinin duvarında gömü var da oradan mı çıkarıp çıkarıp harcıyorlar?

Uçağın gidebileceği bütün illerimizde havaalanı var ve uçak seferleri yetişmiyor. Ek seferlerle ancak idare ediliyor.

Buna rağmen şehirlerarası otobüsler de dolu gidip geliyor. Hakeza deniz taşımacılığımız öyle. Memlekette neredeyse 10 yaşından küçük otomobil kalmadı.

Harran ovası, Konya ovası başta olmak üzere suyun ve barajın ulaşmadığı topraklarımız kalmadı. Ülkemiz baştan sona yemyeşil ve tarımın ilk defa yüzü güldü.

Muhalefetin düşman olduğu bir başka değerimiz de tarihimizdir. Yurtiçinde ve dışında İslam medeniyetini temsil eden pek çok tarihi eserimiz ayağa kaldırıldı.

Daha sayılabilecek o kadar çok icraat var ki, bu söylediklerim, şehirlerarası seyahat ederken camdan görülebilen ve söylenenlerdir.

Lakin bunları görmek ve duymak için insanın önce dilinin lanetten kurtulması, sonra milletimizle topraklarımızı sahiplenmesi gerekiyor.

Evet, Allah’ını seven Cumhurbaşkanı ve hükümete karşı kullanılan lanetli dillerden neler çıktığına bir baksın, hükümetin ve Erdoğan’ın icraatlarına tek kelimelik bir eleştirileri var mı, varsa alternatifleri var mı?

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23