• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Emin Gerger
Mehmet Emin Gerger
TÜM YAZILARI

Ümmet’in gazetecisi üstad Kadir Demirel...

07 Haziran 2017
A


Mehmet Emin Gerger İletişim: [email protected]

30 Mayıs 2017 Salı günü aile içi bir tartışmayı barış yoluyla halletmek üzere, bir mübarek Ramazan gününde iftar öncesi bir baba şefkatiyle gittiği kızının evinde elim bir olay sonucu hayatını kaybeden “dik duran Müslüman, İstanbul Beyefendisi, Ümmet’in yiğit gazetecisi Üstad Kadir Demirel”i Fatih Sultan Mehmet Han’ın yaptırmış olduğu Fatih Camii’nden Hakk’a uğurladık..

Başta Türk Basın camiası ve Yeni Akit Gazetesi olmak üzere, İslam Ümmeti çok önemli ve değerli, birikimli ve tecrübeli usta bir gazeteci ve yazarını yitirdi!.. “Kadir Gecesi”nde doğarak; “Kadir” ismini alan, gazeteci arkadaşlarının ve dostlarının, “Kadir Abi” ve “Kadir Baba” dedikleri Üstad Kadir Demirel’i, Mübarek Ramazan ayında Fatih Camii’ni dolduran binlerce oruçlu Müslüman Cenaze Namazı’nı kılarak, “Tekbirlerle” ve hüsn-ü şehadetlerle Hakk’a uğurladı.. Edirnekapı Şehitliği’nde İslam ve İstiklâl Marşı Şairimiz Mehmed Akif Ersoy’a yakın bir yerde toprağa verildi. 

56 yaşında vefat eden Üstad Kadir Demirel, Niğde’de doğmuştu. MÜ İlahiyat Fakültesi mezunu idi. Başta Millî Gazete ve Yeni Şafak Gazetesi olmak üzere, çok sayıda yayın kuruluşunda Muhabir, Gazeteci, Yazar, Haber Müdürü olarak başarıyla görev yapmıştı..  Son olarak Yeni Akit Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapıyordu.. Cenazesinde başta Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı muhterem Ağabeyimiz Mustafa Karahasanoğlu, olmak üzere, Akit yazarları, çalışanları, ailesi, Yeni Şafak Gazetesi yönetici ve yazarları, Milli Gazete’den yazar arkadaşları olmak üzere, basın-yayın, medya dünyasından yüzlerce arkadaşı, dostları ve binlerce seveni Fatih Camii’nin avlusunu doldurmuştu.. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Üstad Kadir Demirel’in vefatı üzerine bir “Taziye Mesajı”yayınlamıştı.. Cumhurbaşkanı’nın yurtdışı gezilerini Yeni Akit’i temsilen Üstad Kadir Demirel takip ediyordu.. 

Üstad Kadir Demirel, İslamî duyarlılığa sahip, Müslümanların ve insanlığın ortak meselelerine daima sahip çıkan, bu meselelerin çözümü için elinden gelen gayreti sarf eden, heyecanlı, mütevazı, vefalı, çalışkan ve yiğit bir gazeteci ve yazardı.. Onunla Yeni Şafak’ta Yurt Haberler Müdürlüğü yaptığı yıllarda, zaman zaman ziyaretine gider, arkadaşlarıyla birlikte “üzüm” yer, sohbet eder, tecrübelerinden istifade etmeye çalışırdık.. Üstad Kadir Bey, konuşurken kimseyi kırmaz, incitmez, doğru bildiğini çekinmeden söylerdi.. Zulüm ve haksızlık karşısında asla susmaz, Hakkı ve doğruları söylemekten asla geri durmazdı!.. “Din Eğitimi, İmam Hatipler ve Başörtüsü Yasağı”, “Dik Duran Lider Başbakan Erdoğan”, “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubî” adlı kitaplarımızın yayın hazırlıkları sırasında, fedâkârlıkta bulunarak, yayınlanmalarına destek olmuştu.. Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v)’i örnek almış, “Sırat-ı Müstakim” üzere olan, İslam ahlâkıyla ahlaklanmış iyi bir Müslüman ve Ümmet’in yiğit gazetecisiydi Üstad Kadir Demirel.. 

 Vefatıyla ailesini, Akit camiasını dost ve arkadaşlarını, Ümmet’i derin bir teessüre gark edenÜstad Kadir Demirel Beyefendi’ye Allah Teâla’dan rahmet niyaz ediyorum. Kabri nur, mekânı Cennet olsun. (Ruhu için el-Fatiha.) 

Selam Hakk’a tabi olanlara.

Taziye: RP Eski Milletvekillerinden Mehmet Batuk Bey’in vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah Teâla’dan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum.  

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23