• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Almanlar, insanlıktan özür dilemeli!

30 Kasım 2016
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

Almanlar söz konusu olduğunda, 50 milyon insanın ölümüne ve dünyanın büyük bir kesiminin yakılıp yıkılmasına sebep olan Alman Hitler Faşizmi akla gelir. 

İnsanlık adına utanç verici bu süreçte, ayrıca 6 milyon Yahudi, özel olarak yaptırılan fırınlarda yakıldı. 

Ancak, Deutsche Welle’nin internet sayfasında yer alan haber gösteriyor ki; Alman tarihinde faşizm çok eski tarihlere dayanmaktadır. Bizim bildiğimiz gibi sadece Hitler döneminde olmadığı gerçeği belgelenmiş oldu.

Almanya’dan dış dünyaya yayın yapan Deutsche Welle’nin internet sayfasında şimdiye kadar gizlenen bir haber yer aldı. Bu haber sadece Almanlarla ilgili değil, aynı zamanda insanlık tarihiyle alakalı bir olaydır. 

Her fırsatta bize insanlık dersi vermeye çalışan, Almanların tarihten bu güne insanlık onuru adına yüz kızartıcı suçlar işledikleri ortaya çıktı. 

Haber şeyle:

Berlin’deki bir depoda Alman İmparatorluğu’nun Doğu Afrika’daki sömürgelerinden getirttiği binlerce kafatası bulundu. Alman ARD Televizyonu’nun ‘Fakt’ adlı siyasi magazin programında belirtildiğine göre Berlin’in antropolojik koleksiyonunda eski Alman sömürgelerinden getirilen binin üzerinde kafatası bulunuyor. 

Bu kafataslarının, Alman askerleri tarafından infaz edilip uzuvları bilimsel amaçlı incelemeler için Berlin’e gönderilen yerlilere ait olduğu öğrenildi.

Ruanda’nın Berlin Büyükelçisi İgor Cesar, haberi duyunca şok oluyor ve kafataslarının mahzenlerden çıkarılıp Ruanda’ya geri gönderilmesini istiyor.

1885 – 1920 yılları arasında araştırmacı Felix vo Luschan tarafından toplanan ve Charite hastanesinde bulunan 5 bin 600 dolayındaki kafatası bulunuyor.

Kafataslarının bulunduğu mahzende ayrıca şöyle bir not bulunmuş.

“Alman İmparatorluğu’nun tanınmış Afrika araştırmacılarından Richard Kandt, Ruanda’da Kwa kabilesinden olduğu tahmin edilen savaş esirlerinin öldürülmesini emretmiş. Öldürülenlerin eti kemiklerinden ayrılmış ve kafatasları Berlin’e gönderilmişti. Amaç, kafatasları üzerinde yapılacak incelemeyle Avrupalıların Afrika’da yaşayan ırklardan üstün olduğunu kanıtlamaktı”.

Tarihi bilgi ve belgeler gösteriyor ki, Alman İmparatorluğu zamanında Doğu Afrika’daki sömürgelerinde öldürme ve mezardan kaçırma yoluyla toplanan binlerce kafatası Berlin’e gönderilmişti.

Alman politikacı Bernhard Dernburg 1906’da Doğu Afrika gezisi sırasında çekilmiştir. Ayakları çıplak Afrikalılar sal üstünde Alman politikacıyı taşırken görülüyor.

 

ALMANLARIN GERÇEK YÜZÜ

Bilimsel araştırmalar yapan uzmanlar; yakın tarihte, Almanya’da Türk ve Müslümanlara yönelik ölümlerle sonuçlanan saldırıları, tarihten gelen Alman faşizminin bir uzantısı olarak değerlendiriliyor. 

“Almanlar, Türkleri asimile ediyor, asimile edemediklerini ise yakıyorlar…” iddiası elbette abartılı. Çünkü Almanya’da “en iyi entegrasyon asimilasyondur” tezini savunan Alman bakan ve politikacıları ile ırkçı örgütlerin yanında, karşı çıkan Almanların da var olduğu unutulmamalı.

Ancak, hem tarihte hem de yakın tarihte Türklere karşı girişilen saldırı ve kundaklamalardan kaynaklanan öldürme olaylarının arkasında “bilinçli” bir devlet politikası söz konusu.

Tarihten bu güne elde edilen bilgi ve belgeler bu gerçeği tescillemektedir. 

Almanya, Türklere insanlık dersi vermeye kalkmak yerine, kendi tarihi geçmişine bakmalı. 

Almanlar, bu ırkçı yaklaşımlarının tesirinden kurtulmak için milletçe çareler aramalı. Sadece Hitler dönemiyle değil, tüm geçmişiyle yüzleşmeli.

Ayrıca, Almanya ve Almanlar, işlediği sayısız insanlık suçları nedeniyle insanlıktan özür dilemelidir. 

Almanya’nın tarih boyunca işlediği insanlık suçlarında yalnız olmadığı ve tüm Avrupa ülkelerinin mazlum milletlere karşı giriştiği katliam ve insanlık suçları hususunda geçmişlerinin en az Almanya kadar karanlık olduğu unutulmamalıdır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23