• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

Batı terörün anarahmidir/1

03 Şubat 2016
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

Allah’ın arzında insanoğlunun insanca yaşama hakkını ortadan kaldıran terör, terörizm ve terörist kavramlarıyla beşeriyet âlemi karşı karşıyadır. Müslümanların kültüründe terör ve terörizm kavramlarının yeri yoktur.  Bu kavramları kapsamına alan fitne, fesad, mufsid, istikbar ve müstekbir kavramları yer almıştır. İnsanı fıtratından uzaklaştıran, insanı fıtratıyla kavgalı hale getiren, insanın yaşama hakkını elinden alan bütün söylem ve eylemler fesad cümlesinden sayılırlar.

Allahû Teâla’nın Adem (as)’a secde edilmesi emrine İblis’in itiraz etmesiyle, Kabil’in kendi hevasına uyarak kardeşi masum Habil’i öldürmesiyle fesad ortaya çıktı. O gündür bugündür masum insanların kanlarını akıtanlar, Kabil’in yolunda giderek Şeytana tabi olarak fitne ve fesadı çıkartmaktadırlar.

“Onlara, ‘Yeryüzünde fesat çıkarmayın’ denildiğinde, ‘Biz ancak ıslah edicileriz!’ derler. İyi bilin ki, onlar bozguncuların tâ kendileridir. Fakat farkında değillerdir.” (Bakara Sûresi/ 11-12)

Allah’ın indirdiği hükümlerle hükmetmemek, Allah’ın indirdiği hükümlerle hükmedilmesine müsaade etmemek, Allah’ın indirdiği hükümlerin yerine ve önüne geçsin diye Allah’ın hâkimiyetiyle çelişen ve çatışan hükümler icad etmek, yeryüzünü ifsad etmektir. Dolayısıyla Allah’ın hükmüne ve hâkimiyetine itiraz eden, başkaldıran, başkasının hükmünü ve hâkimiyetini Allah’ın hükmünün ve hâkimiyetinin yerine ve önüne geçirmeye çalışan herkes terörist sayılır. Bu, kulluk kitabımız Kur’ân’dan anladığımız ve aldığımız bir ölçüdür.

Terörü ve terörizmi insanlık âlemine armağan eden aklı putlaştıran kul kaynaklı Batı sistemleridir. Terör kelimesinin, bugünkü anlamında, ilk defa Fransa’da, Fransız Devrimi’nden sonra kullanıldığında herkes hemfikirdir. Devrim’den sonra 1793 Mart’ından 1794 Temmuz’una kadar süren dönem “terör rejimi” veya “terör dönemi” olarak adlandırılmıştır. Allah’ın indirdiği vahiy yerine Fransız İnkılab-ı Kebir’ini esas alan bütün rejimler, isimleri ne olursa olsun, terörist yetiştiren terörizme dayalı rejimlerdir. Bu rejimlerin Amerika, Rusya, Fransa, İngiltere, İsrail’e bağlı ve bağımlı olmaları, tabii bir durumdur. Çünkü terörizme dayalı devletlerin terörist yetiştirmeleri, terör olaylarını desteklemeleri, müştereki aslileridir.

Terörizm,Savaş ve diplomasi ile kazanılmayan sonuçları elde etmek, korkutmak ve itaat ettirmek için bir teoriye, felsefeye ve ideolojiye dayanılarak siyasi maksatlarla, iradi olarak terör ve şiddetin sistemli ve hesaplı bir şekilde kullanılmasıdır şeklinde tanımlanabilir.

Batı, hak ve hukuk yerine keyfîliği, küfrîliği ve cebrîliği esas alan terörün anarahmidir. İnsanlık âlemi terörü ve terörizmi Batı’dan öğrenmiştir. Terör, Batının hem çocuğudur ve hem de ekmek kapısıdır. Batı, dünyaya terör ve terörist ihraç eden bir kötülükler yumağıdır. Batı’ya, Batı’nın değerlerine, kurumlarına sevdalanmak, kötülüklere sevdalanmaktır. “Batı, bütün zaferlerini yamyamlığına borçlu. Eski Yunan, demokrasi adını verdiği bir avuç insanın hürriyet ve hâkimiyetini, kölelik sayesinde gerçekleştirdi. Çağdaş Avrupa, sömürgecilik sayesinde bugünlere ulaştı.”

Batının damarlarındaki kirli kan, dünya katillerine katık olmuştur. Batı, katil olmak için kurbanlık arayan şer odağıdır. Batı’nın terör serüveni; Hiroşima’dan insansız hava araçları ile yürütülen savaşa, sömürgeciliğin ilk günlerinden batılı propaganda aygıtının modern yöntemlerine kadar geniş bir yelpazeyi ifade eder. Batının terör başkenti İsrail’dir. Çünkü İsrail, Batının terör karakoludur. “Hıristiyan Teröristler” ile “Yahudi Teröristler”i himaye ederek terörü organize eden, teröristleri cesaretlendiren Batı, insanlık âlemi için en büyük tehdittir.

Batı, bir katiller kalesidir. Dünyanın bütün kanlı katilleri arkasında Batı vardır. Batılı “Terörist Hıristiyan” ve “Terörist Yahudi” Efendileri adına İslâm topraklarında kan akıtan taşeronlar, Batı’nın rahminde hayatiyet bulanlardır. Bunlar, Batının ekmek kapılarının açık bulunmasına hizmet edenlerdir.

İslâm topraklarında Müslüman kavimler, kabileler arasında çıkarılan ve sürdürülen her kavga, Batı’nın ekmek kapısını açık bulundurma kavgasıdır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23