• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

Batı terörün anarahmidir/2

10 Şubat 2016
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

Batı, bütün kurum ve kuruluşlarıyla, sistem ve kriterleriyle terör ve terörizmdir. Batı’daki bütün sistemlerin, kurum ve kuruluşların müşterek ismi Terörizm’den kaynaklanan Terör bölgesel ve yöresel olmaktan çıkıp küresel hale gelmiştir. Günümüzde terörü rahminde taşıyan, doğuran, büyüten Batı, “Küresel Terörle Mücadele Projesi”ni gündeme getirmiş bulunmaktadır. Küresel terörle mücadele şifresi; ABD ve müttefiklerinin ‘uluslararası sistem’ adına, siyasi emellerine uygun keyfi tasarruflarını ifade için kullanılmaktadır. Tekraren diyoruz ki; ‘terör’, “terörizm” ve “terörist” kavramları bize Batı’dan gelmiştir. Türkçe’ye, Fransızca “terreur” kelimesinden geçmiş olan bu terim Latince kökenlidir. Latince ‘terrere’den gelen terör sözcüğünün, ‘korkutmak, dehşete düşürmek, korkutup kaçırmak, caydırmak’ gibi anlamları vardır. Terör sözcüğünün Türkçe’deki karşılığı ise; ‘korkutma, yıldırma, tedhiş, bulunduğu ortamda gerilime sebep olmak ve korku salmak’ anlamlarına gelmektedir. Meydan Larousse Ansiklopedisi’ne göre terörizm, ‘ihtilalci grupların giriştiği şiddet eylemlerinin tümü, tedhişçilik, bir hükümet tarafından uygulanan şiddet rejimi’dir. Ana Britannica’da ise terörizm, ‘siyasal bir hedefe ulaşmak amacıyla devlete, halka ya da tek tek bireylere karşı sistemli şiddet eylemlerine başvurma’ şeklinde tanımlanmaktadır. Siyaset uzmanları, bu tanımlamaların dışında yüzden fazla terör tanımının bulunduğunu ifade etmektedirler. Bu tanımlama ve algılama farklılığının sebebi ise terör ve terörizm kavramlarına nereden bakıldığına bağlıdır. ABD ve müttefiklerine göre terör, NATO ülkelerini hedef alan ve Batılı demokrasileri yıkmaya yönelik saldırılardır. Küba, Kuzey Kore ve İran gibi ülkelere göre ise ABD’nin gizli faaliyetleridir. Rusya açısından Çeçenlerdir. Çin açısından Tibet, Doğu Türkistan’dır. Hintliler açısından Keşmir Müslümanlarıdır. İsrail açısından Filistinlilerdir. Filistin ve Lübnan açısından İsrail’in her türlü faaliyetleridir. Dolayısıyla ideolojileri din edinmişlerin terör ve terörizm tarifi ile, bir tek İslâm dinini din edinmiş Müslümanların terör ve terörizm tarifleri tamamen birbirinden farklıdır.

Genelde dünyadaki, özelde ise İslâm coğrafyasındaki terör örgütleri, Batının kolluk kuvvetleri sayılırlar. Batı dizayn etmek istediği ülkeleri, devletleri ve hükümetleri, terör örgütleri vasıtasıyla terbiye eder. Batının hayat yolları, terör örgütlerinin ortaya koydukları terör olaylarıdır. Halkı Müslüman veya halkından Müslüman olan ülkelerde meydana gelen her terör olayında Batıyı hedefine biraz daha yaklaştıran, ulaştıran bir yol vardır.

Batının siyaset ve münasebetinin ruhu terörizmdir. Rahatlıkla diyebiliriz ki Batının yönetim biçimi terördür. Batıyı kıble edinmiş yöneticiler de teröristtir. Dünyayı terör ve teröristlerle idare etmek, Batı’nın en büyük emelidir. Batı, dokuzlu çeteler çatısıdır. Rabbimiz haber veriyor: “Şehirde dokuzlu bir çete vardı, yeryüzünde bozgun çıkarıyorlar ve dirlik-düzenlik bırakmıyorlardı. Kendi aralarında Allah adına and içerek, dediler ki: ‘Gece mutlaka ona ve ailesine bir baskın düzenleyelim, sonra velisine: Ailesinin yok oluşuna biz şahid olmadık ve gerçekten bizler doğruyu söyleyenleriz, diyelim.’ Onlar hileli bir düzen kurdu. Biz de (onların hilesine karşı) onların farkında olmadığı bir düzen kurduk.” (Neml Suresi, 48-50) Dikkat edilirse, inkâra, ayrımcılığa ve kavmiyetçiliğe yenik düşen şehirlerin idaresi dokuzlu çetelere geçmektedir. Dolayısıyla Batı’ya bağlı ve bağımlı idareler, dokuzlu çeteler idaresidir. Dokuzlu çeteler idaresinden kurtulmanın çaresi, bir tek İslâm’a dönmek ve idarede sadece İslâm’a teslim olmaktır.

İslâm demek; insanlık demektir, hayat demektir, huzur ve saadet demektir. Müslüman olmak, insan kalmak demektir. Kendilerini İslâm ile mukayyed görmeyenler, insanlıklarına ihanet etmekten geri kalmazlar. Terörizm, insanın insanlığına ihanet etmesi demektir. 

Hakiki bir terörist olan Batı’nın biz Müslümanlara terörü ve terörizmi tarif etmesi, terör ve terörizm ile mücadele etmeyi tavsiye etmesi, terörist olduğunu bize unutturmasından başka bir şey değildir. Amerika’nın ve Rusya’nın sahiplenip savundukları, yardım ettikleri veya Amerika ve Rusya ile işbirliği yapan bütün örgütler, tıpkı Amerika ve Rusya gibi şeksiz ve şüphesiz terörist örgütlerdir.

Batı’nın silah sanayi ve ilaç sanayinin sürekli çalışması için, Müslüman halkların kendi aralarında sürekli savaşmaları gerekiyor. Bunu gerekli gören hakiki bir firavun olan Batı’nın kendisidir.

 Batı olmasaydı dünyada terör, terörist ve terörizm olmazdı. Terörizmden, terörden ve teröristlerden kurtulmak için ivedilikle Batı sistemlerini, değerlerini, kriterlerini tarihin çöp sepetine atıp Müslüman olarak varlık sebebimiz olan İslâm dinine, İslâm dininden kaynaklanan Rabbanî değerlere dönmektir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23