• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

İnsî şeytanların cinnî şeytanları geçmesi

23 Mart 2016
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

İslâm coğrafyasında Müslümanları İslâmsız, İslâm’ı da Müslümansız kılmak için oyunlar oynanmaktadır. Gündem hırsızları, biz Müslümanları kutsallarımız üzerinden çalmaya çalışıyorlar.  Kur’ân tefsiri üzerinden gelerek Müslümanları tesirsiz, etkisiz ve yetkisiz bırakmak istiyorlar.

İslâm ümmeti bu asırda müstevli harbi ve mürtedler tarafında işgal ve istilâ edilmiş bulunmaktadır. Müslümanların kanları oluk oluk akmakta, namusları payimal edilmekte ve toprakları bölüşülmektedir. Çağın Tağutlarının, Firavunlarının ve Nemrudlarının işlerini, cinayet ve katliamlarını kolaylaştıranlar, Müslümanların gündemleriyle oynayanlar, Müslümanları dinleri hususunda şek ve şüpheye düşürenlerdir. 

Müstevli harbi ve mürtedler hesabına görev yapan gündem hırsızları Müslümanları dinlerinden şüpheye düşürmek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar.

Kendi babalarını beğenmeyen, kendilerine yeni babalar bulmaya çalışan birtakım haramzadeler tarafından Hz. Âdem (as)’in topraktan yaratılmadığı, ilk insan olmadığı, Hz. Âdem (as)’in de bir babasının var olduğu iddia edilmektedir. Rabbimiz Kur’ân-ı Kerim’de bizleri uyarıyor:

“Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa’nın durumu, Âdem’in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona ‘ol’ dedi. O da hemen oluverdi.

Hak Rabbindendir. O hâlde, sakın şüphe edenlerden olma.” (Âl-i İmran Sûresi/ 59-60)

Bu âyet-i kerime’den açıkça anlıyoruz ki; İsa (as)’in de, Âdem (as)’in de babaları yoktur. Bu durum, bu iki Peygamberi diğer Peygamberlerden ayıran müşterek bir özellikleridir. Allahû Teâla, Hz. Âdem (as)’i topraktan halk etmiştir ve Âdem (as) ilk insandır. Kur’ân-ı Kerim âyetiyle ortaya konulan bu hakikati kabul etmeyip Hz. İsa’ya, Hz. Âdem (as)’a baba bulmaya kalkışanlar, henüz Allah’ın bu âyetine iman etmemiş olanlar olduğu gibi, bir de Müslümanları dinde şüpheye düşürmeye çalışanlardır. Müslüman; Allahû Teâla’nın buyurduklarına, Rasûlüllah (sav)’in bildirdiklerine “amasız, fakatsız, bencesiz” olarak teslim olandır. 

Hz. Âdem (as)’in ilk insan olduğuna, topraktan yaratılmış olduğunu şeytan bile kabul etti. Rabbimiz bize hatırlatıyor: “Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, ‘Âdem için secde edin/saygı ile eğilin’ dedik. İblis’ten başka hepsi secde etti/saygı ile eğildiler. O, secde edenlerden/saygı ile eğilenlerden olmadı.

Allah, ‘Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?’ dedi. (O da) ‘Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise çamurdan yarattın’ dedi.” (A’raf Sûresi/ 11-12)

“Hz. Âdem (as) topraktan halk olunmamıştır, ilk insan değildir. Hz. Âdem (as)’in de bir babası vardır” diyenlerin bu iddialarını bu âyet-i kerimelerin ışığında yeniden gözden geçirince; asrımızda insî şeytanların ne kadar cinnî şeytanları geçtiğini teslim etmek mecburiyetinde kalırız. Demek ki, insan bazen şeytanlaşmada şeytanı bile geride bırakabiliyor. Bu âyetlerin ışığında deriz ki; her kim Hz. Âdem (as)’in topraktan yaratılmadığını, ilk insan olmadığını ve Hz. Âdem (as)’in bir babası olduğunu iddia ediyorsa, bila şekü şüphe bu kimse insî bir şeytandır. Allahû Teâla, böyle cinnî şeytanları geçmiş, geride bırakmış olan insî şeytanların şerriden Müslümanları, Müslümanların evladlarını korusun.

Asrımız insî şeytanların şaha kalktıkları, cinnî şeytanları fersah fersah geride bıraktıkları bir vesvese asrıdır. Müslümanları dinde şüpheye düşürmek, şeytanın vesveselerinin taşeronluğunu yapmayı üstlenmektir. Bunlar, Kur’ân’dan anladıklarını Kur’ân’a amir kılmaya çalışanlardır. Hz. Âdem (a.s)’ın “topraktan” yaratıldığını “nassen” ifade eden onlarca ayet dururken bir ayetin “mefhum”undan hareket ederek, “Kur’ân böyle diyor” demenin adı tefsir veya te’vil değil, doğrudan doğruya “tahrif” tir. Kendi hevâ ve heveslerini Kur’ân-ı Kerim’e din diye söyletmeye kalkışanlar, bihakkın İblisleşenlerdir.

Hz. Âdem (as)’in ilk insan olmadığını iddia edip, Hz. Âdem (as)’a baba bulmaya çalışanlar, Gâvurların fikirleri karşısında eziklik kompleksine kapılan içimizdeki Gâvur Âşıkları’dır. Gâvur Âşıklığı, Müslüman insanı insî şeytanlardan kılan bir sevdadır.

Dinlerini Rablerinden değil, kendi re’ylerinden almaya kalkışanlar, önce kendi soylarını inkâr etmekle işe başlarlar. Hz. Âdem (as)’in annesiz, babasız olarak topraktan yaratılan ilk insan, ilk Peygamber olduğunu inkâr edenler, Rableriyle kendi re’ylerini birbirine karıştıran insî şeytanlardır. İnsî şeytanlar en azında cinnî şeytanlar kadar tehlikelidirler.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23