• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

FETÖ, cinayetlerini eldivensiz yapmaz

12 Eylül 2017
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, damadı tarafından bıçaklanarak öldürüleli, 3 aydan daha fazla bir zaman geçtikten sonra, dün yakalandı.

Damat Yavuz Karanfil olay yerinden kaçmıştı. Dün İzmir’de yakalandığı açıklandı..

Rahmetli Kadir beyi, Zaman Gazetesi’nde Genel Müdürlük yaptığım zamandan itibaren tanırım, vazifesine bağlı, efendi, dürüst, namazlarında dikkatli idi.

Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde ve en son Moskova Zaman gazetesinde görev yaptı, FETÖ’nün devletle kafa kafaya gelmesinden önce ihaneti sezdi ve ayrıldı. Kadir Demirel ile Akit gazetesinde göreve başladığım zaman karşılaştım, bana kendisini hatırlayıp hatırlamadığını sordu, çünkü görüşmeyeli aradan 15 yıl gibi bir zaman geçmişti.

Hasan Karakaya kardeşimizin hacda Cumhurbaşkanımızla yapmış olduğu seyahatte vefatından sonra, Akit gazetesine Genel Yayın Yönetmeni olarak atanmıştı. Bütün gayretiyle Hasan Karakaya kardeşimizin yazı üslubunu devam ettirerek bu boşluğu doldurma heyecanı ile canla başla FETÖ yapılanması hakkında daha önce bildiklerini de kullanarak, yazılarına aynı heyecanla devam ediyordu.

Bana göre Hasan Karakaya kardeşimizin ölümü dahi, mutlaka araştırılması gereken önemli bir husustur. 1.5 sene içerisinde Akit gazetesinin 2 Genel Yayın Yönetmeninin ölümü ve Nurettin Veren’in zehirlenme olayı ve yine Akit Gazetesi’ne yapılan bombalı saldırı, bu işte FETÖ’nün bir parmağı olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Acaba 2 genel yayın yönetmeninin ölümü, yine aynı gazetede çalışan Nurettin Veren’in zehirlenmesi, Kadir Demirel’in damadı tarafından bıçaklanarak öldürülmesinden ancak 3.5 ay geçtikten sonra  yakalanabilmiş olması, sizde de bir şüphe uyandırmıyor mu?

Özellikle cinayetin işlendiğinden kısa bir zaman sonra, katilin yakalandığı haberi ortaya atılıp, daha sonra katilin yok olması, Adil Öksüz’ünki gibi yakalanıp da mı serbest bırakıldı, yoksa yakalanmadığı halde, bu yakalandı haberini kim ne için ortaya attı, bunlar araştırılmalı değil mi?

Türkiye’de bir Genel Yayın Yönetmeni, damadı tarafından öldürüldüğü halde, eşkâli belli, cinayet mahalli belli, gidebileceği yerler belli olmasına rağmen, nasıl oldu da 3,5 ay katil yakalanamadı? Özellikle Akit Gazetesi gibi FETÖ’ye bayrak açmış, milli dava uğrunda önderlik yapan bir gazetenin genel yayın yönetmeninin katilinin aylarca bulunamaması gerçekten bir muamma idi.. Şimdi hiç mi olmasın, katilin kaçak yaşadığı dönemde görüştüğü tüm kişiler tespit edilerek, cinayetin tam olarak aydınlatılması için gerekli inceleme hassasiyetle yapılmalıdır. 

Bu kadar bilgi ve veriye rağmen, normal bir polisiye olay olmadığı açıkça belliyken katilin 3,5 ay boyunca yakalanamaması, birileri tarafından korunup, kollanması ile mümkün olabilir. Yoksa bir kişi, tek başına bütün emniyet teşkilatını, atlatma ve oyalamaya muvaffak olamaz.

Bütün bu olayların hepsi, karşı cephenin işleri olabilir, bunların özellikle araştırılması ve takibi gerekir.

Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan saldırı, Hrant Dink, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Hablemitoğlu cinayetleri gibi, yıllar sonra ele alınıp tekrar tekrar incelendiği halde, bugün Hasan Karakaya vefatı ve Kadir Demirel’in de cinayeti de bu şekliyle faili meçhuller arasında kaybolmaması için, acilen ele alınıp katilin özel bir ekip tarafından sorgulanması gerekmektedir.

Yoksa vatan, millet, din iman uğruna çalışanların hukukuna, büyük bir tecavüz olur ve mücadele ruhunu ve devlete olan güveni, gün geçtikçe kaybederiz. FETÖ taraftarlarını da daha cüretkâr, daha kararlı bir şekilde cesaretlendirmiş oluruz.

FETÖ bütün operasyonlarını eldivensiz ve aracısız yapmaz, dolaylı yollardan yapar.

Daha önce anlattığım gibi, bilardo metodunu kullanarak, normal hadiselerin arkasına saklanarak, kesinlikle iz bırakmamaya azami derecede dikkat eder. Hedef saptırır ve olay faili meçhuller arasında kaybolur gider. 

Oda TV’nin haberine göre, şehit Savcı Mustafa Alper’in kazasının ardından, hain FETÖ firarisi Emre Uslu’dan skandal bir mesaj geldi. Mesajında; “Denizli Savcısı binlerce masum kadın, çocuk, genci içeri tıktı, üstüne kamyon devrilmiş ölmüş, yaşasın zalimler için Cehennem” diyordu.

Emre Uslu, Kadir Demirel’in cinayeti sonrası da attığı twette, tıpkı Denizli Cum. Savcısında küstahça yazdığı mesaj gibi, Kadir Demirel için de mesajında yaşasın zalimler için cehennem diyor. Açıkça FETÖ’nün parmak izini gösteriyor.

Allah şerlerinden ve fitnelerinden muhafaza eylesin.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23