• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nurettin Veren
Nurettin Veren
TÜM YAZILARI

FETÖ’ye karşı rehavete düşmeyip, mücadelemizi hızlandıralım

16 Şubat 2017
A


Nurettin Veren İletişim: [email protected]

FETÖ’nün peşine uzun zaman takılıp daha sonra onun münafıklığını anlayıp pişman olarak ayrılan, eski dostlardan birisinin ziyaretine gittiğim de, duvarında gördüğüm, şu çerçevede yazılı olan şeyleri size de aktarayım.

Yüzü dost özü düşmandan usandım, 

Dili mümin kalbi şeytandan usandım,

Dostum herkesin kahrı çekilir amma,

Ben davasız Müslümandan usandım.

Koordineli FETÖ kadar çalışan, koordineli imanlı bir cephe oluşturmaz isek, her şeyi devletimizin operasyonlarıyla yapmasını seyredersek, FETÖ ile mücadeledeki başarımız yeterli olmaz.

Şu anda devletimiz, hükümetimiz, hem kâfirler ile hem münafıklarla harp halindedir. 

Kâfirler ile olan harbimiz açıkça dört bir cephede etrafımızı sarmış, PYD armaları ile ağır silahlarla, PKK’nın desteklenmesi ile DAEŞ’li örgütleri kurarak ve kışkırtarak, üzerimize saldıran hasım cephe, açık düşman ve müşrik cephesidir.

Münafıklarla olan mücadelemiz ise, daha zordur. Bir çuval pirincin içindeki beyaz taşı bulmak gibidir.

Münafık kâfirden eşeddir. Kâfir açıkça niyetini belli ederek, mücadelesini topuyla, tüfeğiyle, silahıyla, açık cephe halinde üzerimize gelerek yapmaktadır. Bunlar vatanımızın, dinimizin, bayrağımızın, düşmanlarıdır. Bunları tespit etmek çok kolaydır.

Münafığı tespit etmek ve münafıklarla yapılacak cihat ise çok zordur. Münafıklar gerçekten iman etmediği halde, kendini mümin gösteren, vatanperver gösteren, dindar gösteren inanç sahtekârlarıdır.

Münafıklar bukalemun gibidir, bulunduğu araziye göre renk değiştirir, hatta yeni ve değişik tabiriyle vantilatör gibidir. Sağa sola, aşağıya yukarıya dönerken, kendi ekseni etrafında da dönmeye devam eder. Kendini rüzgâra göre ayarlar, hangi taraftan kuvvetli rüzgâr eserse, o doğrultuda döner.

Onun din ve inanç anlayışına, menfaat duygusu hâkimdir. Kendini büyük görme ve gösterme, güç ve hâkimiyet düşkünü, enaniyet sahibi, narsistlik hastalığının tutkunudur. 

Bunlar azınlıkta olmasına rağmen, bulundukları hayati kilit noktalarını ele geçirmiş oldukları için, tahribatları itibariyle büyük zararlar verebilir. Tıpkı göze düşen küçük bir toz parçacığı gibi, o anda bütün vücudun dengesi bozulur. 

Seçilmeleri ve tespit edilebilmeleri de oldukça güçtür. Adetleri azdır fakat tahribat noktalarına bakılırsa, yapabilecekleri tehlikeli işler çok büyüktür.

Tıpkı 15 Temmuz’daki küçük bir azınlığın önemli noktalardan yapmış olduğu sinsi saldırılar gibi. Bunlar her daim uyuyan hücreler olarak, pusuda olduğu için uzun süreli sessiz sedasız kalıp fırsat kollarlar.

Bu uyuyan hücreler, birbirini çok iyi tanır ve birbirinin münafıklığını korumak için, birbirleriyle irtibatlarını ve desteklerini sürekli devam ettirirler. Tespit edildikleri zaman toplu bir şekilde bir birilerini aklayacak, temize çıkaracak gayreti gösterirler.

Bu zararlı zümreye karşıya, Cenab-ı Hak şu talimatı verir, “Kâfirlerle ve münafıklarla cihat et.” Tövbe suresi, 73 - Tahrim Suresi, 9.

Hz. Peygamber münafıklara kılıç çekmemiştir. Onlara karşı ikna ve ilzama çalışmak, delil getirmek ve had cezalarını uygulamak tarzında cihad yapmıştır.

Her devirde münafıkların davranış ve şekilleri farklı farklıdır. İmanda ve küfürde mertebeler olduğu gibi, münafıklığın da çok değişik mertebeleri vardır. 

Şahsi boyutta zaaflarından dolayı toplum içerisinde, fert olarak münafık ahlaklı kimseler olduğu gibi, organize olmuş devletin içerisinde kilit noktaları ele geçirecek sistemler kurarak, toplumsal organize münafıklık sistemleri de vardır. Masonluk, Rotaryenlik, Tapınakçılık, Cizvit teşkilatı, Opusdei teşkilatı, Bahailik, Kadiyanilik, Haşhaşilik ve şu anki gelinen durum da, FETÖ yapılanması gibi.

Bu teşkilatları ve bu teşkilat mensubu şahısları deşifre ederek, toplumu uyarmak ve bu kanser hücrelerini sağlıklı bünyeden arındırmak için, her türlü çalışmayı devlet millet iş birlikteliği ile yapmalıyız. 

Kur’an’ın uyarısı ile “Şayet dilersek biz onları sana gösterirdik de, sen de onları simalarıyla tanırdın, fakat sen onları sözlerindeki edadan ve davranışlarından tanırsın.” Muhammed Suresi, 30. 

Yani münafık sözlerinde ve davranışlarında açık verir, dikkat eden onların sözlerindeki ve davranışlarındaki tutarsızlıklardan, onları tanımakta zorlanmaz.

İmanın kemalini elde etmiş kimselere, münafığın hali gizli kalamaz. “Müminin ferasetinden sakının, çünkü o Allah›ın nuru ile bakar” hadisinin mazharı olanlar bunları görür ve onların tahribatından önce, yapılması gereken tedbirleri alır.

Cuma günü saat 20:45’te Akit TV’de Nurettin Veren ile Perde Arkası programında görüşmek üzere. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23