• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sedat Yılmaz
Sedat Yılmaz
TÜM YAZILARI

Arkadaş, biz bu 500 milyar doları yakalarız!

29 Ekim 2017
A


Sedat Yılmaz İletişim:

Bugün cumhuriyetimizin 94’üncü yılını kutluyoruz.

Her şeyden önce 94 yıllık cumhuriyet tarihimizde 15 Temmuz şehitleriyle birlikte vatan, millet, din ve iman savunması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 

Ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz. 

Gazilerimize acil şifalar niyaz ediyoruz.

Bu vatanı canlarıyla, mallarıyla, büyük hizmetleriyle bizlere emanet eden kıymetli büyüklerimize minnettarlığımızı iletiyor, önlerinde saygıyla, muhabbetle eğiliyoruz...

Bilinsin ki, Cumhuriyet kolay kazanılmadı.

Dolayısıyla bu kazanımı elimizden kolay kolay kimse alamaz. 

İnşallah ilânihaye alamayacak da!

***

Türkiye bugün kendi alanında sadece bölgesel güç değil, aynı zamanda küresel bir güç olarak dimdik ayakta.

Ülkemiz, milletimizin engin milli birlik ruhuyla önünde duran 2023 yılı vizyonu idealini bayrak yapmış ve yepyeni ufuklara yelken açmış durumda. 

Helal olsun!

2023 yılı vizyonunun en önemli kalemlerinden 500 milyar dolarlık ihracat rakamlarına ulaşmada her imkanı ve fırsatı değerlendiren Türkiye, 2017 yılı bitmeden hem de önümüzdeki Kasım ayının başında ihracatı masaya yatırıyor. Hedef 500 milyar dolar!..

İnşallah, ihracat gibi tüm alanlar da böyle geniş kapsamlı toplantılarla ele alınarak net çözümlere kavuşulacak. Bu necip millet, hak ettiği refaha ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşacak ve mutlaka ulaşacak!

Evet, Cumhuriyetin ilanının 94’üncü yılında yani 100’üncü yıla 6 kala ihracatla ilgilenen tüm taraflar, “Arkadaş biz 500 milyar doları, havada karada yakalarız!” diye bu İstanbul toplantısında söz verecekler.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 1-3 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceği, Türkiye İhracat Haftası etkinliğinde Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere hükümetin ekonomi yönetimi ve ihracatçılar, 3 gün boyunca 2023 Vizyonu çerçevesinde 500 milyar dolarlık ihracatın yollarını arayacaklar.

***

Geniş çaplı ve adeta bir çalıştaya dönüşecek ihracat etkinliğinde kimler yok ki...

Başbakan Yıldırım’ın yanısıra Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Recep Akdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan özel oturumlarla ihracatçılara yol gösterecekler. Hatta yüksek ihracata projeksiyon tutacaklar!

Devlet erkanı bir tarafta, asıl 70 ayrı ülkeden 1000 ithalatçı, bizim deyimimizle alım heyeti etkinlikte ihracatçılarımızla buluşacak. TİM’in İhracat Pusulası programı kapsamında ihracatçılarımız geniş bir açılıma da şahit olacaklar. 

Böylece tüm taraflar bir araya gelerek yüksek bir sinerji oluşturacaklar. 3 farklı günde gündem sırasına göre Fas, Endonezya ve Singapur ön plana çıkarılacak. Her gün ayrı ayrı mekanlarda ihracatçılar, potansiyel alıcılarla birebir görüşme imkanı da bulacaklar.

***

İhracatçılar 500 milyar dolarlık 2023 hedefine ulaşmada özellikle kur riski, ihracatın finansmanı, Ar-Ge ve inovasyonunu gündeme taşırken Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez ile birlikte ekonomi yazarları ihracat etkinliğine ilginç fikir ve düşünceleriyle toplantıya renk katacaklar.

Ve etkinliğin en önemli bölümü olan ihracatçı birlikleri başkanlarının moderatörlük yapacağı “İhracatçılar Soruyor” başlığı altında düzenlenecek panellerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere tüm ekonomiye bakan bakanlıkların müsteşar, müsteşar yardımcıları, genel müdürleri ve özellikle bürokratları ihracatçıların sorularını cevaplayacaklar.

Bayramımız tekrar kutlu olsun!

500 milyar dolarlık ihracat hedefinde yolumuz ardına kadar açık olsun, inşallah!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23