• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sefa Saygılı
Sefa Saygılı
TÜM YAZILARI

İslâm âlimlerine saldırmanın dayanılmaz hafifliği

20 Mayıs 2017
A


Sefa Saygılı İletişim: [email protected]

Son yıllarda bazı kişilerin sanki oryantalist kafasıyla İslâm’ın 14 asırlık geçmişini, birikimini göz önüne almayarak önceki âlimlere, mutasavvıflara, hadisçilere saldırdıklarını görüyoruz. Bizlerin bugün Müslüman olarak kalmamıza yoğun gayretleriyle katkıda bulunan bu büyük zatlar hakkında cürmüne bakmadan kalem oynatan ve internet sitelerinde yer bulan bu nevzuhur tipler adeta “Ben onlardan daha iyi bilirim” gibi bir havayla ileri geri çatmaktadırlar. Gururdan, kibirden yanlarına yaklaşılmayan tutumları dikkati çekmektedir.

Saldırdıkları yüce zatlar asırlardır faaliyetleriyle, yazdıkları eserleriyle insanlığa ışık tutmuş, yol göstermişlerdir. Ama bunlar bir kalemde onları çizmekte, kendilerini olanca cahilliklerine rağmen bulunmaz Hint kumaşı zannetmektedirler.

Hemen hemen her zat bu nasipsizlerden payını almaktadır.

İmam Buhari Hazretlerine yakışıksız şekilde dil uzatmaktadırlar. Kur’an-ı Kerim’den sonra en güvenilir kitap kabul edilen Sahih-i Buhari’ye ağır ifadelerle saldırmaktadırlar.

Telif ettiği onlarca eserleriyle ilmin zirvesi sayılan İmam Gazali Hazretleri yine bunların hedefidir.

Ahmet Yesevi Hazretleri. Türkiye’nin Müslüman kalmasında O’nun gayretlerinin rolü büyüktür. Halen etkisi Türkî Cumhuriyetlerde ve ülkemizde devam etmektedir.

İmam Rabbani Hazretleri. İki bininci yılın yenileyicisi unvanını alan bu büyük zat, zamanında inançlarımızın daha arı ve duru olması yolunda büyük gayretler göstermiştir.

Bir başka hedef de Mevlana Celâleddin Rumi Hazretleridir. Konya’da bir güneş gibi parlamış, gayrimüslimlerin dahi sevgisini kazanmıştır.

Aklıma gelen bazı büyükleri saydım. Yoksa bu tiplerin saldırmadıkları yok gibi. Herkes bunların hedefinde. Aslında benim onları savunma gibi bir derdim yok. Onlar nasıl asırlardır dimdik ayakta ümmete hizmete devam ediyorlarsa yine yüzyıllarca hizmetlerini sürdürecekler. Ancak şunları söylemeliyim:

Bu laf ettikleri zatların hepsi aynı şeyleri değişik söyleyişlerle ifade etmişlerdir. Aralarında tezat yoktur. Ehli Sünnete uygundur. Bütün ümmetin ittifak ettikleri zatlardır.

Ayrıca bu zatlar yaşadıkları ile söyledikleri örtüşen samimi ve mütevazı kişilerdir. Onlarda İslam’a zıt, çelişkili amel ve söz bulamazsınız. Hepsi insan sevgisi ile doludurlar ve gönül ehlidirler.

Bir de bu çokbilmişlere bakalım: İlimleri, amelleri eksiktir. Gurur kibir içindedirler. Dil uzatmaları İslam büyüklerinden giderek Peygamberimize kadar uzanabilmektedir. O yüce Resul’ü (sav) “görevi tamamlanmış postacı” olarak görebilmekteler.

Sevgili Peygamberimizden kaba ifadelerle bahsebilmekteler. Diyanet hocalarının katıldığı bir sempozyumda bir tefsir profesörü, “Muhammed’in kemikleri çürümeden önce..” şeklinde bir cümle ile konuşmasına başladığı yazıldı.

Şimdi koca camiada bir densiz çıkabilir diyeceksiniz, ama orada bulunan hocalardan bir itiraz etmeyi bırakın ikaz eden dahi olmayışı üzücüdür.

Maalesef yeni ilahiyatçıları bu tipler yetiştirmektedir. Rabbim sonumuzu hayır eylesin.

BUGÜNKÜ AÇIK OTURUMA DAVET

20 Mayıs Cumartesi, Cağaloğlu Birlik Vakfı salonunda Av. Ali Cahit Polat’ın yönetiminde Çocuk Hakları konusunu konuşacağız. Saat 14.30’da başlayacak toplantıya bekliyoruz. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23