• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Vehbi Kara
Vehbi Kara
TÜM YAZILARI

Böyle Komutanlara Merhamet Maraz Getirir

28 Nisan 2017
A


Vehbi Kara İletişim: [email protected]

Nurettin Veren, Feto’nun en yakınında bulunan bir kişi olup 35 yıl bu fitne örgütüne ve elebaşı Feto’ya hizmet etmişti. Sebebi bilinmez lakin kendisine rakip olarak görse gerek kendisine sadakatle hizmet eden Veren, örgütten dışlandı ve uzaklaştırdı. ABD ajanları ve bilumum İslam düşmanları, FETÖ örgütünü semirtip güçlendirdi ve başımıza bela olmasını sağladı.

İşte kurucusu olduğu bu örgütü çok iyi tanıyan birisi olan Veren, Silahlı Kuvvetlerdeki FETÖ yapılanması ile ilgili çok önemli bilgiler veriyor. Hükümetin bu konuda yeni tedbirler alması şarttır. Zira FETÖ örgütü fitnelerine devam edip büyüledikleri mensuplarına mesajlar göndermeye devam ediyor. İşte bir havacı generalin yaptığı saygı sınırlarını aşan harekete bu gözle bakmak gerekiyor.

İşin daha kötüsü orduda dindar insan bırakmadılar. Zira vatanperver ve alnı secdeye varan kim var ise tamamını sudan bahanelerle ordudan atılıp bir şekilde uzaklaştırdılar. Şimdi pek keyifli olsalar gerektir. Müsait yerlerine kına yaksınlar. Son 30 yıl içinde ordumuza öyle büyük darbeler vurdular ki namaz kılan veya eşi başörtüsü takacak cesarette olan subay bırakmadılar. Kamalistlerin yanına bir de bu FETÖ eklenince durumun vahameti açığa çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ordudaki bu faşist yapılanmanın önüne geçmediği takdirde yaptığı bütün çabaların boşa gideceğini iyi bilmelidir. Çünkü orduda fırsat bekleyen darbeci askerler bunu gerçekleştirmek için gün saymaktadırlar. İşte hala “ölmedik ayaktayız” mesajı vermek ve sempatizanlarına sıkı durmaları için 16 Nisan referandumundan önce alçakça bir eylem yaptılar. Tören kılıfında verilen mesaj çok açıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bandırma'da üs komutanı  tarafından törenle karşılanmasına ilişkin başlatılan inceleme bu nedenle çok önemlidir. FETÖ örgütünün en güçlü olduğu iddia edilen Hava Kuvvetlerinde açıkça “emre intizar bekliyoruz” mesajı verilmiştir. Bu konuda yasal olmayan her türlü eylemi gerçekleştirebilecek kabiliyette olan birisi yani Kılıçdaroğlu seçilmiştir. Kamikaze eylemlerden vazgeçmediler. Lakin öylesine ahmakça bir işe kalkıştılar ki bunun acısını çok çekeceklerinden eminim...

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, bu konudaki soruları cevaplandırırken: "İnceleme, Sayın  Genelkurmay Başkanı'nın direktifiyle başladı. Ben incelemeyi tamamladım, raporumu  sundum. İki kelimeyle söyleyeyim, kasıt yok, kusur var." Diyerek yan çizmeye çalıştı. Resmen topu taca atmaya çalışıyor. Belli ki verilen mesajdan haberi yok. Bunun gibi çok insan var ve ne yazık ki hala kendini emin ellerde ve güvende sayıyor. Yapılan darbe hazırlıklarından habersizler.

Bu durumda hükümete büyük bir görev düşüyor. Töreni düzenleyen komutanlardan başlamak üzere Hava Kuvvetleri Komutanına kadar uzanan silsile içinde sorumlu olan sıralı sicil amirlerinin hepsini emekliye ayırmak hatta ağır cezalara çarptırmak şarttır. Zira bu işin şakası olmaz. Hükümetin darbeciler konusunda ne kadar kararlı bir tutum içinde olduğu sert bir dil ve eylemle gösterilmek zorundadır. Yoksa maraz doğar.

15 Temmuz 2016 tarihinden 5 ay önce gazete ve haber sitelerinde Fetullahçı kamikaze darbeyi haber vermiş hükümeti ikaz etmiştim. Uyudular, doğru dürüst hiçbir tedbir almadılar. Sonunda 249 insanımız şehit oldu ve binlerce yaralı verdik. Ekonomik sarsıntılar da bunun cabası.

Hükümet, şimdi aynı hataya düşmemek için hiç olmaz ise bu yazıyı dikkate alıp gerekli tedbirleri almalıdır. Evet, yıllar geçtiği halde yine aynı şeyi söylemek zorunda kalıyorum zira darbenin şakası olmaz. Ülkemizi karanlık emellerine alet etmek isteyen bu dehşetli fitne örgütlerine karşı en sert tedbirler alınmalı Menderes’in “Samet Kuşçu” hatasına düşmemelidir. Yıllarca eşi başörtülü diye acımasızca askerleri ordudan uzaklaşanların gözyaşlarına aldanılmamalıdır.

Bakın Veren, FETÖ’nün silahlı kuvvetlerdeki yapılanması ile ilgili neler söylüyor: “17/25 Aralık sürecinden sonra Gülen ve ekibi, darbe girişimi için plan yapmaya başladı. Mahkemelerin nasıl işleyeceği ve kimlerin atanacağının çalışmasını yaptılar. 20 aydır darbeyi planladılar. Mayıs’ta planlanan darbe girişimini 2 ay ertelediler. Gözaltına alınan veya tutuklananların 10 kademe daha altında Feto’cular var. Ordu, Yargı, Emniyet ve diğer kurumlarda en az atılanlar kadar FETÖ’cü var. 2005 yılında FETÖ’cüler Ordu’nun yüzde 45’ini, Emniyet’in yüzde 75’ini, Yargı’nın da yüzde 60’ını ele geçirmiş durumdaydı. Son dönemde Harp Okulları’nı neredeyse tamamını ele geçirdiler… Gülen, deşifre olan elemanlarını hemen değiştirir. Ahtapot gibi bir sistem. Gülen’le ABD’deki son konuşmamızda ‘Bu işin kontrolü yüzde 90 bizden çıktı’ dedi. Yani ABD ve CIA’nın organize ettiği bir yapı olduğunu itiraf ediyordu. Gülen, tıpkı Öcalan gibi bir sembol. İki terör örgütü liderinin talimatları nereden aldıkları ayyuka çıkmış durumda. Darbe girişimine katılan rütbeli personelin yüzde 75’i FETÖ’cüdür. Yüzde 25’inin bir bölümü FETÖ’nün TSK’daki hâkimiyeti bilip bu işe kalkışmıştır. Yüzde 25’lik dilimde şantajdan darbe girişimine katılan da var… Hükümet, darbeyi savuşturup temizliğe başlayarak 2 yıl nefes aldı… Gülen’in ABD ile temas kurmasındaki diğer kilit isim eski CHP’li siyasilerden Kasım Gülek. Bu ismin Gülen ile yakın ilişkisi herkesin malumu. Gülek’in eşinin kız kardeşi ABD ordusunda albay rütbesiyle görev yapan biriydi. Gülen, bu isimler üzerinden ABD ile ilişkiye girdi”

İşte ordunun durumu ve darbecilerin hazırlıklarını kendince böyle ifade ediyor. 15 yıl Deniz Kuvvetlerinde çalışmış birisi olarak ben de aynı kanaati taşıyorum. İş gerçekten ciddidir.

Hükümet sakın ola kendisini temize çıkarmamalıdır. Çünkü bugün iktidar partisindeki bir çok politikacı, yıllar süren acımasız kararlarla bütün dindar askerleri sudan bahanelerle ordudan atılmasına bir şekilde vesile oldular. Bu fena durumun meydana gelmesine yol açtılar. Bu icraatlar devam ederken “yapmayın uymayın bu komutanlara” dedikse de kimseye söz anlatamadık.

İyi niyetli olduğunu söylemekle “böyle olmasını istememiştim” diyerek bu büyük soruna çare bulunmaz. Darbecilerin en küçük kıpırtısına dahi sert önlemler almak şarttır. Unutmayın Erbakan, Başbakanlıkta rakı içmek isteyen komutanlara haddini bildirebilseydi ne 28 Şubat ne de sonrasındaki darbeler olurdu. Gülücük dağıtarak, çoluk çocuğu yönetici koltuğuna oturtarak, meseleler çözülmüyor. Bilakis “aynı tas aynı hamam” diyen darbecilere yol veriliyor, vesselam…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23