End tuşu klavyede genellikle işlevleri benzediği için Home tuşunun yakınında bulunur. Klavye üzerindeki bazı tuşlarda olduğu gibi End tuşunun da tek başına ve diğer tuşlarla birlikte kullanıldığında sahip olduğu fonksiyonları bulunur.

Bilgisayar klavyelerinde bazı tuşları sıklıkla kullanmaya ihtiyaç duyarken bazı tuşları da hiç kullanmaz veya nadiren kullanırız. End ve Home tuşları da çoğu bilgisayar kullanıcının bilmediği veya az kullandığı tuşlardandır. Ancak sahip oldukları fonksiyonlar sayesinde büyük kolaylıklar sağlar. Siz de End tuşu ne işe yarar? diye soruyorsanız yazımızın tamamını okuyabilirsiniz.

End tuşu genel olarak klavye üzerinde sağ tarafta rakam tuşlarının üzerinde bulunur. Fonksiyonları benzer olduğu için bilgisayar klavyelerinde birbirlerine yakın bir konumda yer alırlar. Bazı klavyelerde yan yana bulunan Home ve End tuşları bazen de alt alta konulurlar.

End tuşu ile yazı yazarken imleci bulunduğu noktadan satır sonuna götürebilirsiniz. Ctrl tuşu ile beraber kullanıldığında imleci belgenin sonuna götürebilirsiniz. End tuşu ne işe yarar? sorusuna bir örnek vermek gerekirse Microsoft Word veya Not Defteri gibi programlarda yazı yazarken cümle veya satır ortasındayken End tuşuna basarsanız imleç direk olarak cümle veya satır sonuna gidecektir. Böylece Mouse ile uğraşmaya gerek kalmadan zamandan tasarruf ederek tek tuşla işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı şekilde silme işlemi için imleci silmek istediğiniz metnin en sonuna götürmek için End tuşunu kullanabilirsiniz.

End tuşunun tek başına yerine getirdiği fonksiyonlar olabildiği gibi diğer tuşlarla birlikte kullanılarak da sahip olduğu fonksiyonlar vardır. Örneğin tek başlarına bir işlevleri olmayan Ctrl+Shift ve End tuşlarına birlikte basarsanız imlecin bulunduğu yerden itibaren belge sonuna kadar olan bölümü seçebilirsiniz.