Kış aylarında türlü hastalıklar kapımızı çalar. Peki bu hastalıklara karşı hangi meyveleri tüketmeliyiz?

Meyveler, kış aylarında vücut direncini arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için önemli vitaminlere sahiptir. Bu meyveleri mevsiminde tüketmek sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir noktadır. İşte mevsiminde ihtiyaç duyduğumuz vitaminlere sahip meyveler…

Elma

Demir eksikliğini gideren Elma, kalp sağlığı, sindirim sistemi ve cilt hastalıklarına fayda sağlar. Elma; A, E, C, K, B6 vitaminlerini sahip olduğu gibi kan şekerinin aniden yükselmesine engel olan "petkin" maddesini de içerir.

Portakal

C vitamini açısından zengin olan Portakal, B vitamini, potasyum, kalsiyum ve magnezyum da içeriyor. Vücuttaki damarları güçlendirerek kalbi korur. Hazmı kolaylaştırır ve kanın pıhtılaşmasını engelleyerek mide-pankreas kanserini önlemeye yardımcı olur.

Mandalina

Zengin C vitamini içeren Mandalina; soğuk algınlığı, nezle ve gribe karşı direnci arttırır. Kolesterol dengesini sağlar. Kan basıncını dengeleyerek damar tıkanıklığına karşı korur.

Nar

İsmi Kur’an-ı Kerim’de geçtiği için halk arasında da ‘Cennet Meyvesi’ olarak bilinen Nar, kanser hücrelerinin gelişmesine engel olurken kalp sağlığını da korur. C vitamini, demir ve potasyum içerir.

Kivi

A, B1, B2 vitaminleri, fosfor, kalsiyum, demir ve protein içeren Kivi, bağışıklık sistemini düzenler. Yüksek lif özelliği sayesinde kolon kanserine karşı vücudu korur. Bağışıklık sistemini düzenler. Grip ve nezleye karşı direnç kazandırır.

Kestane

C, B1, B2 ve E vitaminleri açısından oldukça zengin olan Kestane, vücudu toksinlerden arındırır. Sakinleştirici özelliği ile stres ve depresyon gibi sorunların giderilmesinde yardımcı olur.

Ayva

Kış hastalıklarından korunmanın vazgeçilmezi olan Ayva; A, B ve C vitaminlerine sahiptir. Fosfor, bakır, sodyum, potasyum, çinko ve demir açısından da zengin olan meyve; şeker dengesini de sağlar.