Cıva zehirlenmesi: Bu zehirlenme sinir-böbrek sistemini doğrudan etkileyerek kişide gelişim, hareket ve beyin işlevi bozukluklarına yol açar.

Arsenik zehirlenmesi: Bu zehirlenme kişilerde bulantı, kusma, ishal, böbrek-karaciğer hasarı, deri pigmentinde artma, görme bozukluğu, kas felçleri ve cilt kanseri gibi sorunlara yol açabilmektedir.

Alüminyum zehirlenmesi: Bu zehirlenme otizm-kan-beyin fonksiyon bozuklukları, çocuklarda zeka geriliği, cilt sorunları, karaciğer hastalığı, mide-bağırsak-meme kanseri, hiperaktivite, enerji azlığı, parkinson hastalığı, mide ağrısı ve gaz sorunları gibi durumlara yol açar.

Gümüş zehirlenmesi: Tıpta arjirizm olarak nitelendirilen bu zehirlenmeler, gümüş maddesi ile uzun süre temas halinde ortaya çıkmaktadır.

Lityum zehirlenmesi: Yoğunluğu düşük bir kimyasal olan liyumun yüksek dozda alınması zehirlenmeye yol açmaktadır.

Krom zehirlenmesi: Sanayi alanında sıkça kullanılan krom metali insan vücudunda bir miktar bulunmaktadır. Bu maddenin fazlalığı kişide zehirlenmeye yol açmaktadır.

Kurşun zehirlenmeleri: Kurşun; hava, su ve toprak yoluyla, besinlere karışarak biyolojik sistemlere zarar vermektedir.

Silisyum zehirlenmeleri: Camın hammaddesi olan silisyum sanayi alanında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu metalin vücutta fazla miktarda bulunması hücrelerin bozulmasına ve solunum yollarında büyük oranda tahribata yol açmaktadır.

Talyum zehirlenmesi: Bu madde böcek ve fare zehiri yapımında kullanılmaktadır.

Kadmiyum zehirlenmesi: Bu zehirlenme kemik erimesi (osteoporoz) görülebilir.

Nikel zehirlenmesi: Bu zehirlenme alerji, astım, ürtiker, eritem, kontakt dermatit ve çeşitli kanser türlerine yol açmaktadır.

Stronsiyum zehirlenmeleri: Bu madde TV tüplerinde ve özel alaşımlarda kullanılmaktadır.

Manganez zehirlenmesi: Karaciğer sirozu, yorgunluk, hafıza problemleri, kısırlık ve kilo kaybı gibi sorunlara yol açan manganez zehirlenmesi genellikle madencilerde görülmektedir.

Kobalt zehirlenmesi: Bu madde yaygın olarak sanayi alanında kullanılmaktadır.

Magnezyum zehirlenmesi: İnsan vücudunda bulunan magnezyumun fazlalığı veya eksikliği çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Uranyum zehirlenmesi: Radyoaktif bir madde olan uranyum, kansere yol açmaktadır.

Siyanür zehirlenmesi: Son derece tehlikeli bir madde olan siyanür, zehirlenmeye sebep olur.

Platin zehirlenmesi: Değerli bir maden olan platin, böbreklerde geri dönüşümü olmayan tahribata yol açabilmektedir.