Zencefil ve bal

- 100 gram taze zencefil kökünü kaynatıp, soğuduktan sonra günde 2 bardak için.

- Zencefil tozu ile balı karıştırarak günde 2 kaşık tüketin.

Biber

- Yarım çay kaşığı bibere bir çorba kaşığı bal ekleyin. Daha sonra 15 saniye mikrodalga fırında ısıtıp günde 2 kez tüketin

- Yarım limonun üzerine tuzla karabiber serperek tüketin.

Soğan ve limon

Soğan ve limonu sıkarak suyunu çıkartın. Daha sonra 1 bardak suda 2 dakika kadar kaynatın. Soğumasının ardından bal ile karıştırarak günde 3 kez için.

Üzüm suyu

2 yemek kaşığı üzüm suyuna 2 yemek kaşığı bal karıştırın ve günde 3 kez bir hafta boyunca tüketin.

Havuç

Havuç suyuna bal karıştırarak günde 3 kez tüketin

Meyan

Bir bardak su içerisinde meyan kökünü kaynatarak günde 2 kez tüketin.

Kekik yağı

Birkaç damla kekik yağı emerek tüketin.

Limon çayı

Limon çayını hazırladıktan sonra içerisine biraz bal katarak tüketin.

Zerdeçal

Sıcak bir bardak süte yarım çay kaşığı karabiber, zerdeçal ve biraz bal ekleyin. Bu karışımı günde 2 kez tüketin.

Tuz

Sıcak suya bir yemek kaşığı tuz ekleyin ve gargara yapın. Ancak bu suyu kesinlikle içmeyin.

Nane ve okaliptüs yaprakları

10 dakika boyunca nane ve okaliptüs yapraklarını kaynatın. Ateşten aldıktan sonra buharını soluyun.

Balgam sorunu olanlar bunlardan uzak durmalı!

- Sigaradan ve alkolden kesinlikle uzak durun

- Süt ürünlerini tüketmeyin

- Balgamı kesinlikle yutmayın

- Kirli dumanlardan ve temizlik ürünlerinden uzak durun

- Soğuk içecekleri azaltın