HPV olarak bilinen bir virüsün deri üzerinde enfeksiyon oluşturmasına siğil denir.

Siğil türleri nelerdir?

Ayak tabanı siğilleri: Bu tip siğiller genellikle, ten veya açık kahverenginde oluşmaktadır. Ayak tabanı siğilleri, küçük pıhtılaşmış kan damarları ile birlikte benekler haline gelmektedir.

Genital bölge siğilleri: Kasıklarda meydana gelen bu tür siğiller aynı zamanda, anüsün etrafında veya vajina etrafında oluşabilmektedir. Genellikle, küçük, ten rengi, pembe ya da kırmızı renklerde gelişen siğiller, şekil olarak minik bir karnabahara benzemektedir. Fazlasıyla küçük bir yapıda olan genital bölge siğillerini fark etmek oldukça zordur. Genital bölge siğilleri sıklıkla, üçlü ya da dörtlü kümeler şeklinde oluşmaktadır ve oldukça hızlı büyüyerek yayılabilmektedir. Bu tür siğiller, genellikle ağrısızdır. Fakat bazen hafif ağrı yaşanmasında, kanamaya ya da kaşınma yaşanmasına sebep olabilmektedir. Cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıklardan yayılan genital bölge siğillerinin bazı ender formları, servikal kanser (rahim ağzı kanseri) oluşmasına yol açabilmektedir.

Yassı (düz) siğiller: Bu tip siğiller yaygın olarak ergenlik dönemindeki gençlerde ve çocuklarda meydana gelmektedir. Yassı siğiller diğer türlerine göre daha küçük ve yumuşak yapılıdır. Genellikle yüz bölgesinde görülen bu siğiller kadınlarda bacaklarda oluşmaktadır.