Kış aylarının gelmesiyle birlikte soba kullanmak istemeyenler veya doğalgazı açmak istemeyenlerin tercihi elektrikli ısıtıcılardan yana olmaktadır. Peki elektrikli ısıtıcı kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Elektrikle çalışan tüm elektronik cihazları kullanırken dikkat edilmesi gerektiği gibi elektrikli ısıtıcıları da kullanırken çok dikkatli olunmalıdır. Özellikle çocukları ulaşabilecekleri yerlerde bu sobaları kullanmamalı ve çocuklardan olabildiğince uzakta tutmaya gayret gösterilmelidir.

Elektrikli ısıtıcılar özellikle küçük alanların ısıtılmasında ekonomik kaygılardan dolayı sıklıkla tercih edilirler. Elektrikli ısıtıcıların yangın çıkması ihtimaline karşı yatarken veya evden çıkarken kapatılması ve mutlaka fişinin çekilmesi gerekir. Ayrıca burada belirtmekte yarar var ki bu ısıtıcılar mutlak suretle topraklı bir prizde çalıştırılmalıdır.

Fişin takılacağı prizin sigorta sistemi kullanılacak olan ısıtıcı cihazın gücüne uygun bir şekilde olmalıdır. Bunun yanı sıra özellikle kış aylarında uzun süre yakılması gerektiği dönemlerde ısıtıcıları ara ara kapatarak soğumasını ve dinlenmesini temin etmelisiniz.

Bu ısıtıcıları kullanırken yatak, televizyon, masa veya kâğıt gibi yanabilecek nesnelerin yakınlarımda konumlandırmamaya dikkat edilmeli. Eğer kullanılan ısıtıcının kabloları yıpranmış ise asla çalıştırılmamalı ve cihaz kablolarının sıcak yerlere temas etmesinin önüne geçilmelidir.

Soba kömürü almamak veya doğalgaz faturasının daha az gelmesini sağlamak için elektrikli ısıtıcılar kullanıyorsanız kötü haber verelim. Elektrikli ısıtıcılar çok fazla elektrik tüketirler bu nedenle doğalgazdan veya soba kullanımından elde edeceğiniz tasarrufu elektrikli sobayla yine harcamış olursunuz. Bu ısıtıcıları kullanırken uzatma kablolarının kullanılması daha fazla enerji tüketilmesine sebebiyet verir. Islak zeminde kullanılması uygun olmayan bu ısıtıcıların genellikle arka kısımlarında bulunan havalandırma delikleri hiçbir şekilde örtü veya benzeri bir nesne ile kapatılmamalıdır.

Ayrıca cihazın hava sirkülasyonu yapabilmesi için arka kısmının duvara olan mesafesi en az 20 cm civarında olmalıdır. Son olarak cihazın temizliği ve bakımına özen gösterilmeli, cihaz soğumadan veya fişi çekilmeden temizlenmemelidir.