Hırsızlıklara karşı bir koruma önlemi olarak çelik kapılar önemli olmakla birlikte belirli bir seviyede güvenirliliği sağlamaktadır.

Hırsızlık olayları her gün haberlerde seyrettiğimiz veya yakınlarımızdan duyduğumuz günlük yaşamda meydana gelen hadiselerden biridir. Özellikle ev ve ofis gibi kişi mahremiyetini barından yaşam alanlarına hırsızların girmesini engellemek ve güvenliği sağlamak amacıyla çeşitli çelik kapı sistemleri geliştirilmiştir. Ancak burada belirtmekte fayda var ki kapının çelik ya da demir olmasının hırsızlık yapanlar açısından bir önemli artık kalmamaktadır.

Çünkü kapıları anahtar olmadan açmaya çalışanlar kapıyı kırmak ya da kilidi parçalamak yerine anahtar olmadan kapının kilidinin nasıl açılacağına dair yöntemler geliştirmişlerdir. Ayrıca çelik kapılar güvenli midir? Sorunu çok geniş bir yelpazeyi kapsar. Evinizin kapısı çelik bile olsa diğer güvenlik sistemleri ile pencerelerinizin veya hırsızların girebileceği diğer alanlarında bir o kadar sağlam ve güvenli olması gerekir. Bu sayede yaşam alanınız bütün olarak güven içerisinde olsun. Ancak çelik kapı ile birlikte yeni kilit sistemleri hırsızlık olaylarının büyük oranda düşmesine neden olmuştur.

Bununla birlikte çelik kapı olarak aktarılan her kapı çelik kapı değildir. Merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde ucuz malzemelerle üretilen çelik kapılar güvenliğinizi tehdit eder. Bundan dolayı alacağınız çelik kapı bağımsız kuruluşlar tarafından test edilerek onay almış olmalıdır. Güvenli bir çelik kapıda EN 1627 AB hırsızlığa karşı dayanıklılık sertifikası olmalıdır.

Çift contalama sistemi bulunan çelik kapılar sadece hırsızları engellemekle kalmaz ses, sıcak, soğuk, toz ve haşeratları da engeller. Bu nedenle çelik kapılarınızda çift contalama sistemi olmasına özen göstermelisiniz. Çelik kapı ne kadar sağlam olursa olsun asıl olarak güvenliği sağlayan kapının kilididir. Kilit sistemi güvenilir olan çelik kapıları tercih etmekte fayda var.

Bunun yanı sıra hırsızlığa karşı anahtarın girdiği alanın erişilmezliği olmalıdır. Gerçek çelik kapılarda bu alanı koruma altına alan bir rozet sistemi yer alır. Bu sistem keski ile yerinden çıkarılmayacak dayanıklıkta olmalıdır. Son olarak çelik kapının kapanma şekli kalitesini göstermesi açısında önemlidir. Güvenli çelik kapılar parmak ucuyla bile itilerek kolay ve sessiz bir şekilde kapanmalıdır.