Modern kıyafetlerin arasında yerini alan kot pantolonlar nasıl ortaya çıkmıştır? Kot pantolon giymek zararlı mı? Siz de merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Kot pantolonların çıkış tarihi 18.yüzyıla kadar uzanmaktadır. O Tarihlerde dayanıklı olması nedeniyle işçilerin kıyafetlerinde kullanılan denimden maden işçileri için kot pantolonlar üretilmeye başlandı. Daha sonradan pantolonun yanı sıra elbise, gömlek ve ceket üretimi yapılan bu kumaşın dünyaya tanıtılması Amerikalı askerleri tarafından kullanılmaya başlanması ile olmuştur. Ülkemizde ise ilk kot üretimi 1940’lı yıllarda yapılmıştır.

Kot pantolonların direk bir zararı olduğunu söylemek mümkün değildir. Ancak günümüzde kimyasal boyama ve yıkama işlemlerinden geçen bir takım kot kumaşlarının insan sağlığı açısından zararlı olduğu bilinmektedir.

Kot pantolonların zararları nelerdir?

Kot pantolonların özellikle vücuda yapışan dar kesim kot pantolonların bir takım sağlık sorunlarına sebebiyet verdiğini söylemek mümkündür. Kadınlarda damar sıkışması meydana getirdiği için varise ve sistit gibi hastalıklara neden olmaktadır. Ayrıca mide, kasık ve bel bölgelerini sıkıştıran kot pantolonlarının reflü, gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarının baş göstermesine neden olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Özellikle yazın ve sıcak havalardan kot pantolon giyen erkeklerin daha da büyük bir risk altında olduğunu söyleyebiliriz. Vücudu sıkan dar kot pantolonlar vücudun dengesini bozduğu gibi sperm kalitesini düşürerek kısır olma tehlikesine kapı açmaktadır. Dolayısıyla şık giyinmek veya dayanıklı giysi giymek uğruna sağlınızdan olmamaya özen göstermelisiniz.