Alt Gr tuşu genellik klavyenin alt kısmından yer alan bir tuştur. Alt Gr tuşu başka bir tuşla kullanıldığında işe yarar.

Genellikle klavyenin orta alt kısmında yer alan bu tuşun üzerinde ‘Alt’ ya da ‘Alt Gr’ yazar. Alt gr tuşu ne işe yarar? Diye sorarsanız bu tuşun tek başına bir işlevinin olmadığını hemen belirtelim. Alt Gr tuşu Ctrl ve Shift tuşları gibi ancak baş bir tuş ile beraber kullanıldığında belirli fonksiyonları yerine getirmektedir. Bu işlevi ile Alt Gr tuşu tamamlayıcı bir görev üstlenir. Klavyenin ortasında altı kısımda Space tuşunun sağında veya solun yer alır.

Alt Gr tuşu genellikle harf tuşlarının üzerinde bulunan sayı tuşlarının ikinci işlevini görmek için kullanılır. Dikkat edilirse harflerin üzerinde tek sıra halinde yer alan sayı tuşlarının üzerinde rakamların dışında bir takım şekiller ve ifadeler yer alır. Bu şekille o tuşun birden fazla fonksiyona sahip olduğunu gösterir. Bu tuşların diğer fonksiyonları Alt Gr tuşu sayesinde ortaya çıkarılır.

Alt gr tuşu ne işe yarar? merak ediyorsanız bu tuşun da Shift tuşu gibi diğer tuşlarla birlikte kullanıldığında işe yaradığını belirtelim. Bilgisayar klavyeleri üzerinde belli başlı dillerde kullanılan alfabetik simgeler yer alır. Bu nedenle diğer dillerdeki özel karakterlerin farklı dillerin klavyesinde de yazılabilmesi amacıyla Alt Gr tuşu sayesinde mümkün olmaktadır.

Ayrıca bilgisayarınızda Windows işletim sistemi kullanıyorsanız bilgisayarınız içerisinde bulunan karakter eşlem yazılımına girerek Alt Gr tuşuyla daha başka hangi karakterleri n yazılabileceğini öğrenebilirsiniz.