Yaşam
Soğanları yanlış kullanıyoruz!
Soğan ustası olan aşçımız sarı, taze, beyaz ve tatlı soğanları nasıl kullanmamız gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı.
Yaşam
Soğan ustası olan aşçımız sarı, taze, beyaz ve tatlı soğanları nasıl kullanmamız gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı.
Soğan ustası olan aşçımız sarı, taze, beyaz ve tatlı soğanları nasıl kullanmamız gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı.
Sarı Soğan - Avantajları: Ucuz ve her mevsim bulunabiliyor. Dezavantajları: Yok.
Kullanım yeri: Sarı soğanlar hemen hemen her yemekte kullanılabilir.
Kırmızı Soğan - Avantajları: Sert ve lezzetlidir. Dezavantajları: Kolay kolay erimezler ve haşlandıktan bir süre sonra bozulurlar.
Kullanım yeri: Kırmızı soğanlar salata sosu yaparken ve yemeklerle iyi giderler. Özellikle hamburger ve sandviçlere harika tat katarlar. Çiğ yiyecekseniz, kırmızı soğan yemelisiniz!
Beyaz Soğan - Avantajları: Acıdırlar fakat yemeklere muhteşem bir tat verirler. Dezavantajları: Doğrarken hemen gözleriniz yaşarır.
Kullanım yeri: Özellikle Meksika mutfağının vazgeçilmezidir. Salsa sosu ve meze yapımında kullanılır. Takonun vazgeçilmezidir. Hafif soğan tadı almak istediğiniz yemeklerde kullanabilirsiniz. Pizzaların üstüne de iyi gider.
Tatlı Soğan - Avantajları: Rahatlıkla çiğ tüketilebilir ve yemeklere tatlı bir aroma verir. Dezavantajları: Dışarıda saklandığında çabuk bozulur.
Kullanım yeri: Sarı soğanlardan sadece tatlı olmalarıyla ayrılırlar. Hemen hemen bütün yemeklerde kullanılabilirler. Çiğ yenildiğinde bile tatlı olduğundan çiğken tüketilebilir. Ayrıca domates ve patatesle muhteşem uyumludur.
Taze Soğan - Avantajları: Sarımsakla harikalar yaratır. Dezavantajları: Pahalıdır.
Kullanım yeri: Özel günlerdeki süslü tabaklarda kullanılır. Asya mutfağı tarifleriyle dilimlenerek tüketilebilir.