AKİT MENÜ

Yaşam

Soğanları yanlış kullanıyoruz!

Soğan ustası olan aşçımız sarı, taze, beyaz ve tatlı soğanları nasıl kullanmamız gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı.

2

Soğan ustası olan aşçımız sarı, taze, beyaz ve tatlı soğanları nasıl kullanmamız gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı.

3

Sarı Soğan - Avantajları: Ucuz ve her mevsim bulunabiliyor. Dezavantajları: Yok.

4

Kullanım yeri: Sarı soğanlar hemen hemen her yemekte kullanılabilir.

5

Kırmızı Soğan - Avantajları: Sert ve lezzetlidir. Dezavantajları: Kolay kolay erimezler ve haşlandıktan bir süre sonra bozulurlar.

6

Kullanım yeri: Kırmızı soğanlar salata sosu yaparken ve yemeklerle iyi giderler. Özellikle hamburger ve sandviçlere harika tat katarlar. Çiğ yiyecekseniz, kırmızı soğan yemelisiniz!

7

Beyaz Soğan - Avantajları: Acıdırlar fakat yemeklere muhteşem bir tat verirler. Dezavantajları: Doğrarken hemen gözleriniz yaşarır.

8

Kullanım yeri: Özellikle Meksika mutfağının vazgeçilmezidir. Salsa sosu ve meze yapımında kullanılır. Takonun vazgeçilmezidir. Hafif soğan tadı almak istediğiniz yemeklerde kullanabilirsiniz. Pizzaların üstüne de iyi gider.

9

Tatlı Soğan - Avantajları: Rahatlıkla çiğ tüketilebilir ve yemeklere tatlı bir aroma verir. Dezavantajları: Dışarıda saklandığında çabuk bozulur.

10

Kullanım yeri: Sarı soğanlardan sadece tatlı olmalarıyla ayrılırlar. Hemen hemen bütün yemeklerde kullanılabilirler. Çiğ yenildiğinde bile tatlı olduğundan çiğken tüketilebilir. Ayrıca domates ve patatesle muhteşem uyumludur.

11

Taze Soğan - Avantajları: Sarımsakla harikalar yaratır. Dezavantajları: Pahalıdır.

12

Kullanım yeri: Özel günlerdeki süslü tabaklarda kullanılır. Asya mutfağı tarifleriyle dilimlenerek tüketilebilir.