AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Üvez meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor!

Tokat ve Sivas’ın yüksek dağlarında yetişen bu meyve doğanın sunduğu nadir bir şifa kaynağıdır. Türkiye'nin her yerinden yoğun bir talep olan üvez meyvesi çürüdüğünde tüketilen bu meyve şeker hastalığına birebir! 2 yılda doğada kendiliğinden yetişiyor.

1

Tokat ve Sivas’ın yüksek dağlarında yetişen bu meyve doğanın sunduğu nadir bir şifa kaynağıdır. Türkiye'nin her yerinden yoğun bir talep olan üvez meyvesi çürüdüğünde tüketilen bu meyve şeker hastalığına birebir! 2 yılda doğada kendiliğinden yetişiyor.

2

Sivas ve Tokat'ta yetiştirilen üvez meyvesi başta şeker hastalığı olmak üzere böbrek rahatsızlıkları gibi pek çok rahatsızlığa iyi geliyor. Doğada kendiliğinden yetişiyor ve olgunlaşması ise 2 yılı buluyor. Pazarlarda da satılan üvez meyvesi, çürüdüğünde tüketilebiliyor. Şifası saymakla bitmeyen bu meyve dalında sarı ya da turuncu renkte toplanıyor daha sonra kararması bekleniyor.

3

GÖRENLER ARMUT SANIYOR! Kışın tezgahlarda yerini alan üvez meyvesini ilk görenler armut sanıyor. Satın alındıktan sonra evde 10 ya da 15 gün bekletilen üvez meyvesi yavaş yavaş kararmaya başlıyor. Kararan meyve bu şekilde tüketiliyor. ÇOK SAYIDA HASTALIĞA İYİ GELİYOR! Tansiyon, şekeri bağışıklık gibi hastalıklara doğal tedavi çözümü sunan üvez meyvesi, özellikle Sivas ve Tokat bölgelerinde sıkça tüketiliyor.

4

Üvez meyvesinin faydaları neler? 1- Bağışıklık Sistemini Güçlendirir. 2- Yaşlanma Karşıtı Etki Yaratır. 3- Sindirim Sistemine Destek Olur. 4- Kan Şekerini Dengeler. 5- Kalp Sağlığını Destekler. 6- İltihap Önleyici Özellikler.

5

ÜVEZ MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR? Üvez meyvesinin faydaları yalnızca taze tüketimle sınırlı değildir. Üvez meyvesi, marmelat, şurup veya kurutulmuş yapraklarından yapılan çay olarak da kullanılabilir. Sindirim sistemini destekleyici etkisiyle üvez çayı, rahatlatıcı bir seçenek olarak tercih edilebilir. Ayrıca, kurutulmuş üvez meyvesi ve toz halindeki formu da besin takviyesi olarak kullanılabilir.

8

Uzmanlar, üvez meyvesinin faydalarını görmek için düzenli tüketilmesinin sağlık üzerinde olumlu etkiler yarattığını vurgulamaktadır. Ancak özellikle kronik hastalıkları olan bireylerin, üvez meyvesini aşırıya kaçmadan ve doktor tavsiyesiyle tüketmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulunulmaktadır.