AKİT MENÜ

Yaşam

Tahmin ettiğinizden daha zararlı! Bu gıdaları buzdolabında saklarken iki kere düşünün

Buzdolapları gıdaların sağlıklı şekilde uzun süre saklanmasına yardımcı olur. Fakat buzdolapları her gıdanın saklanması için uygun değildir. Eğer sizler de bu gıdaları buzdolaplarında saklıyorsanız hemen çıkarmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

1

Buzdolapları gıdaların sağlıklı şekilde uzun süre saklanmasına yardımcı olur. Fakat buzdolapları her gıdanın saklanması için uygun değildir. Eğer sizler de bu gıdaları buzdolaplarında saklıyorsanız hemen çıkarmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

2

Buzdolapları gıdaların daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olsa da aslında bu durum her gıda için geçerli değildir. Buzdolaplarında saklanan bazı gıdalar sağlıklı yapısın kaybedebilir. Gıdalar doğru saklama koşulları altında muhafaza edilmediğinde kısa süre içerisinde bozulmaya ve sağlıksız bir hale gelmeye başlayabilir. Buzdolaplarında sakladığınız bu gıdalar sağlıklı yapılarını kaybederek bozulmaya ve tüketilmeleri halinde sağlığınızı olumsuz etkilemeye başlayabilir. Uzmanların buzdolaplarında saklanmasını önermediği o gıdalar şu şekilde karşımıza çıkıyor:

3

Ekmek: Ekmeklerin içerisindeki su molekülleri buzdolaplarında saklanmaları halinde kristalize hale geliyor. Bu da ekmeklerin sadece karbonhidrattan ibaret bir hale gelmesine neden oluyor. Ekmek buzdolabında saklandığında hem çok daha hızlı bozuluyor hem de lezzetini kaybediyor.

4

Sarımsak: Sarımsak doğal bir antibakteriyeldir. Sağlıklı yapısını korumak için serin ve kuru alanlarda saklamak gerekir. Fakat sarımsağı iki günden uzun süre buzdolabında saklandığınızda sarımsak yapısında bakteriler üremeye başlar. Bu bakteriler dışarıdan görülmese de buzdolabında saklanan sarımsağın tüketilmesi sindirim sorunlarına yol açabilir.

5

Soğan: Soğanlar nem çekme özelliğine sahiptir. Soğanın buzdolabında saklanması buzdolabının tüm nemini çekmesine yol açacaktır. Soğanın hem sağlıklı yapısını hem de lezzetini kaybetmesine neden olan bu saklama biçimi soğanın kabuğunda nem birikmesine yol açıyor.

6

Çilek: Çilek gibi gülgiller familyasına ait olan bitkiler tırtıklı yapıya sahiptir. Bu da bakterilerin meyve içinde kalmasına neden olabilir. Çilek gibi meyvelerin buzdolabında saklanmaması gerekiyor. Hızlı bir şekilde tüketilmesi gereken bu meyveleri buzdolaplarında saklamamalısınız.

7

Patates: Patatesler de soğanlar gibi emilimi yüksek gıdalardır. Patateslerin buzdolaplarında saklanması tapısında zararlı bakterilerin oluşmasına neden olur. Patatesler bozulduklarını belli etmedikleri için bozuk patatesin tüketimi bağırsaklara zarar verecektir.