AKİT MENÜ

Yaşam

Bu bilgiler mutfakta çok işinize yarayacak!

Kivi kabuğunu soymanız gerekmiyor, kaşıklayabilirsiniz.

2

Kivi kabuğunu soymanız gerekmiyor, kaşıklayabilirsiniz.

3

Mandalinayı böyle servis edebilirsiniz. Narın üstünü ve altını kesip, her iki taraftan kesikler çizin ve bölümlere ayırın.

4

5

Avokadoyu kaşıkla yiyebilirsiniz.

6

Karpuz yemeği daha kolay bir hale getirmek için, her dilimin köşelerini kesin.

7

Daha fazla pata dilimi çıkarmak için, ortasından uzun bir kısmı kesin. Kesilen kısımları birleştirin. Hem pastanızın kenarları kurumayacaktır.

8

Dondurma külahının sivri kısmına kadar erimesini istemiyorsanız, dondurmadan önce bir adet marshmallow koyun.

9

Limondan en fazla suyu çıkarmak için fotoğraftaki gibi kesin.

10

Kiraz domatesleri iki tabak arasına hafifçe sıkıştırın, sonra keskin bir bıçakla dilimleyin.

11

Aynı yöntem üzümler için de kullanılabilirsiniz.

12

Kaynayan tencerenin taşmasını engellemek için kaşığı ters bir şekilde tencereye oturtabilirsiniz

13

Cupcake'i böyle yemelisiniz.

14

Çileğin çöpünü baş kısmından bir pipet sokarak rahatça çıkarabilirsiniz

15

Spagetti makarnayı bozulmadan uzun süre saklamak için bu tarz cips kutularını kullanabilirsiniz.

16

Ekmeği kesilirken parçalanmasını engellemek için ters çevirip kesebilirsiniz.

17

Balığın mangala yapışmaması ve daha lezzetli olması için ızgaranın üstüne limon dizebilirsiniz

18

Muzu daha uzun süre saklamak için dalından ayırıp ucunu plastik poşetle sarabilirsiniz

19

Onlarca yumurtayı aynı anda çok pişmiş bir hale getirmek için 30 dakika boyunca 160 derece fırında pişirebilirsiniz

20

Köftelerinizin top gibi olmaması ve güzel pişmesi için başparmağınızla ortasına bastırabilirsiniz

21

Mikrodalgada ısıtmak istediğiniz yiyeceklerin yanına yarım bardak su koyarak ısıttıktan sonra kuru olmasını engelleyebilirsiniz

22

Unun içine defne yaprağı koyarak böceklenmesini engelleyebilirsiniz

23

Donmuş yiyeceklerinizin ortasında boşluk bırakarak daha hızlı ve güzel pişmesini sağlayabilirsiniz

24

Chopstick'e mandal mekanizması kullanarak daha rahat kullanabilirsiniz.

25

Parmağınızın ucunu suyla ıslatarak yemeğin içine düşmüş yumurta kabuğunu rahatlıkla alabilirsiniz

26

Ketçap ve mayonez şişelerini pancake yapımı için kullanabilirsiniz

27

Tostunuzda boşluk kalmaması için salam dilimlerini ikiye ayırıp daire kısmını içe gelecek şekilde ekmeğin üzerine yerleştirebilirsiniz

28

Meyveler kağıt torba içerisinde saklandığında içeriğindeki etilen gazı ile tepkimeye girer ve daha hızlı olgunlaşır.

29

Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir.

30

Patatesleri doğradıktan sonra soğuk suda bekletirseniz kahverengileşmesini engellersiniz.

31

Elmaların renk değiştirmesini 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile önleyebilirsiniz.

32

Zencefili soymak için kaşık kullanın.

33

Sarımsağı kolayca soymak için dişlerini bıçağın yan tarafıyla ezmeniz yeterlidir. Kabukları kolayca ayrılacaktır.

34

Patatesi önce kaynar suya sonra da buza koyarsanız kabuğundan kolayca ayırabilirsiniz.

35

Açılmayan kavanoz kapağını sıcak suyun altına tutarsanız metal genleşir ve kavanozu kolayca açabilirsiniz.

36

Çok yumuşak peyniri veya hamuru aromasız diş ipi ile kolayca kesebilirsiniz.

37

Fazla yumuşamış tereyağını bir kase içerisinde buza batırırsanız hızlıca donacaktır.

38

Şekerlenmiş bal kavanozunu 5-10 dakika kaynar su dolu kaseye batırırsanız bal eski haline geri dönecektir.

39

Kabuğunu rahatça soymak istediğiniz yumurtayı küçük bir delik açarak haşlayabilirsiniz.