AKİT MENÜ

Yaşam

Yemekleriniz niye lezzetli olmuyor?

Tavayı fazla doldurmak - Tavanın çok kalabalık olması etinizin haşlanmasına sebep olur.

2

Tavayı fazla doldurmak - Tavanın çok kalabalık olması etinizin haşlanmasına sebep olur.

3

Yapışmaz tava kullanmak - Yapışmaz tavalar diğer tavalara göre daha az ısındığı için omlet ve pankek gibi yemekler için kullanılmalıdır. Et pişirmek için dökme demir tavaları tercih edin.

4

Makarnanın haşlama suyuna tuz atmamak - Makarna yapmanın temel kuralı haşlama suyuna tuz atmaktır. Makarnanız tuzsuz ise hiç bir sos lezzetini kurtarmayacaktır. 300 gram makarna için 1 kaşık tuz atmalısınız.

5

Zeytinyağıyla kızartma yapmak - Yüksek sıcaklıkta zeytinyağı besleyici değerini kaybeder ve yanmaya başlar. Bu da yemeğinizin lezzetini bozar. Zeytinyağını salatalarda, ayçiçek yağını kızartmalarda kullanın.

6

Bardakla ölçmek - Yemek yaparken genellikle malzemeleri bardak ölçüsüne göre kullanırız. Ancak bardaklarda kuru ve likit ürünlerin ölçüsü değişiklik gösterir. Daha profesyonel yemekler pişirmek istiyorsanız ölçme kabı kullanmalısınız.

7

Pişirmeden önce tavayı ısıtmamak - Sebze ve etlerinizin iyi pişmesini istiyorsanız tavanızı önceden iyice ısıtmanız gerekiyor.

8

Sarımsağı fazla pişirmek - Diğer sebzelere göre daha az su içeren sarımsak çok çabuk yanar ve yemeğinize kötü bir tat bırakır. Sarımsağı pişirme sürecinin sonunda yemeğinize eklemelisiniz ya da ekledikten 2-3 dakika sonra geri almalısınız.

9

Donmuş eti pişirmeye çalışmak - Etinizi pişirmeden önce birkaç saat oda sıcaklığında beklediğinden emin olmalısınız. Oda sıcaklığındaki et, daha iyi pişecek ve daha lezzetli olacaktır.

10

Eti pişer pişmez yemek - Eti ocaktan aldıktan sonra 5 dakika bekletip yerseniz lezzetini daha iyi aldığınızı göreceksiniz.

11

Her şeyi buzdolabında saklamak - Domates, soğan, sarımsak, patates, kabak, patlıcan, kivi, mango gibi yiyecekler sıcakken daha lezzetlidir. Buzdolabına koyduğunuzda tazeliğini kaybederler.

12

Kızartırken sürekli çevirmek - Kızartırken sürekli çevirdiğinizde yiyecek kurur. Tavaya koyduktan sonra sabırlı olun ve çok fazla çevirmeyin.

13

Yumurtayı fazla haşlamak - Yumurtada doğru rengi, dokuyu ve lezzeti yakalamak için daha az haşlamanız gerekiyor. Ayrıca yumurtayı fazla haşlarsanız sarısının etrafında demir sülfür halkası oluşacaktır.