Sağlık
Siyah fasulye stresi azaltıyor
Vitamin ve mineral bakımından zengin: A,B2, B3, B6 ve B9 vitamini, folik asit, kalsiyum, fosfor, çinko, magnezyum, bakır, demir ve manganez gibi mineraller içerir. Aynı zamanda yüksek lif oranına sahiptir.
Sağlık
Vitamin ve mineral bakımından zengin: A,B2, B3, B6 ve B9 vitamini, folik asit, kalsiyum, fosfor, çinko, magnezyum, bakır, demir ve manganez gibi mineraller içerir. Aynı zamanda yüksek lif oranına sahiptir.
Vitamin ve mineral bakımından zengin: A,B2, B3, B6 ve B9 vitamini, folik asit, kalsiyum, fosfor, çinko, magnezyum, bakır, demir ve manganez gibi mineraller içerir. Aynı zamanda yüksek lif oranına sahiptir.
Sindirimi kolay: Yapılan araştırmalara göre, siyah fasulye sindirim sistemini rahatlatır. Nohut ve mercimek gibi bakliyatlara oranla sindirimi daha kolaydır. Kabızlığı önler.
Yüksek lif içerir: Yüksek lif içeriği ile bağırsak dostu bir besin olup kolon kanserine karşı koruyucu etkileri vardır.
Kalbe yararlı: Kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlar. Kalp krizi ve felç geçirme riskini azaltır. Kolestrolü dengeler.
Stresi azaltır: Vücuttaki stresi azaltır ve sinir sistemi üzerine olumlu etkileri bulunur.
Kansere karşı korur: Kanserli hücrelerin büyümesini yavaşlatır, başta kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruma sağlar.
Kan şekerini dengeler: Yüksek lif içeriği ve düşük glisemik indeks özelliğiyle kan şekerini dengeler. bu özelliğiyle diyabetik hastalar için tercih edilebilir.
Alzheimer ve Parkinson düşmanı: Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına karşı koruyucu etki sağlar.
Kalsiyum ve fosfor kaynağı: İyi bir kalsiyum ve fosfor kaynağı olması nedeniyle kemik ve eklem yapısını korur. Romatizmal hastalıklar üzerinde olumlu etkileri bulunur.
Tansiyon sorunu olanlar tüketmeli: Kan basıncını düşürücü etkisi ile tansiyon problemi yaşayan bireylerin de rahatlıkla tüketebileceği bir kaynaktır.
Gut hastalığından koruyucu etkileri vardır.
Kansızlık problemi: Demir içeriği ile kansızlık problemi yaşayan bireylerin özellikle tercih edebileceği bir besindir.
Nasıl tüketilmeli? - Diğer kurubaklagiller gibi etli ya da zeytinyağlı olarak yemeğini yapabilirsiniz. Piyaz olarak tercih edebilir, salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Yoğurt ve baharatla zenginleştirip meze gibi sofralarınızda tercih edebilirsiniz.