AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Müthiş bir şifa kaynağı: bağırsakları motora çeviriyor! Osmanlı padişahlarının doğal şeker ilacı

Yemeklere lezzet katan çeşitli pek çok baharat bulunuyor. Bir baharat var ki Osmanlı döneminden beri kullanılıyor. Padişah baharatı olarak da bilinen o mucize baharat, yoğurtla birlikte tüketildiğinde yahut çayı yapılıp içildiğinde etkisi 10'a katlanıyor. İşte faydaları say say bitmeyen o mucize besin...

2

Yemeklere lezzet katan çeşitli pek çok baharat bulunuyor. Bir baharat var ki Osmanlı döneminden beri kullanılıyor. Padişah baharatı olarak da bilinen o mucize baharat, yoğurtla birlikte tüketildiğinde yahut çayı yapılıp içildiğinde etkisi 10'a katlanıyor. İşte faydaları say say bitmeyen o mucize besin...

3

Sumak(Rhus coriaria), özellikle Orta Doğu, Akdeniz ve Güney Asya bölgelerinde yaygın olarak yetişen, besin değeri ve şifalı özellikleri ile bilinen bir bitkidir. Hem mutfakta baharat olarak hem de geleneksel tıpta kullanılır. İşte sumağın faydaları!

4

Yüksek oranda antioksidan bileşikler içerir. Bu maddeler, vücutta serbest radikallerin etkisini azaltarak hücreleri oksidatif stresin zararlı etkilerinden korur. Bu özellik, yaşlanma karşıtı etkiler oluşturabilir ve bazı kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.

5

Sumak, sindirim sistemini rahatlatıcı özellikleri vardır. Özellikle mide problemleri, hazımsızlık ve şişkinlik gibi durumlarda faydalıdır. Geleneksel olarak mideyi yatıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı bir bitki olarak kullanılmıştır. Bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olabilir.

6

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek C vitamini ve diğer besin maddeleri içerdiği bilinir. C vitamini, bağışıklık fonksiyonunu artırır ve vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

7

Sumak, antiinflamatuar özelliklere sahip olduğu da bilinmektedir. Bu özellik, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir ve romatizma gibi inflamasyonla ilişkili hastalıkların tedavisinde destek olabilir.

8

Bazı araştırmalar, sumağın kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Posta'ya göre; Bu nedenle, diyabet hastalarının beslenmesinde dikkatle kullanılabilir, ancak doktor önerisiyle kullanılmalıdır.